TheHondaCivic 2 #1 Публикувано 31 Август, 2013 Колеги някой слагал ли е ксенон на 5 ген сивик? Има ли подобрение в осветеността на къси? Ако има доволни споделете марка магазин... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #2 Отговорено 5 Септември, 2013 Привет.Аз на Сивика съм слагал от този сайт: http://www.ksenoni.com/xenon-bixenon, 35 ватов съм монтирал, вече 2 години, да чукна на дърво нямам проблеми. Стабилни са им комплектите на тези хора - и баласти и крушки са безпроблемни. Прави впечатление на тези комплекти от този сайт, че малко по-бавно загряват крушките - примерно след пускането им трябват 15 - 20 секунди за да започнат да светят както трябва, но това от една страна (до колкото успях да прочета по темата) е по-добре, удължава се живота на крушките. Казвам го от опит и този сайт го препоръчвам (по принцип има и по-евтини оферти), защото на дел сола съм слагал от друга марка (друг сайт) и за 1 месец смених гаранционно 4 (четири) комплекта крушки, докато накрая нямах проблем, а с тези (горе споменатия сайт) както вече казах - няма ядове Определено има подобрение в светенето с биксенон (все пак, Сивик 5 е признато за кола с най-мизерно светещите фарове), но не очаквай да светнеш като чисто нова кола излязла от завода с кеснон, нека сме наясно. Все пак ксенон на рефлекторен не прозрачен фар а "надраскан" (каквито са нашите коли) не е мислено така в завода, но определено си заслужава инвестицията, по-добре се вижда спрямо нормални халогенни крушки. Задължително след монтажа на ксенона (и не само, по принцип) трябва да отделиш време и търпение за регулиране на фаровете - в тъмница срещу стена, трябва да намериш перфектния баланс (играчка си е обаче) така че хем фаровете да светят максимално добре, хем да не са прекалено високо и да заслепяващ тези отсреща които те виждат. Аз лично съм си играл часове наред по нощите, докато успях да ги наглася. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cvetomill 40 #3 Отговорено 25 Ноември, 2013 За да не отварям нова тема ще пиша тук, дано има по-голяма активност Искам да сложа ксенон на Сивика - 6та генерация с фарове с лупи. Колебая се м/у Luxima и някакви без бранд, които мога да взема за около 50лв.Питането ми е дали ще усетя някаква разлика в светенето при 3,5 пъти по скъпата Luxima или всички светят по-един и същи начин и разликата е в гарнцията?Спрял съм се на 4300К. За гаранцията не мисля, че е голям + в случая при тази цена, все пак мога да си купя 3 по-евтини ксенона на неговата цена. Важното за мен е да светят добре, да не станат розови след месец и да не "стоплят" 1 минута. Питането ми за светенето идва от това, че до колкото разбрах на колите фабрично се поставя 4300К и светят страхотноооо, а пък някакво китайче за 50лв. ме съмнява да се доближи и малко до това светене. Само да уточня, че ми е напълно ясно, че в новите коли оптиката също е на светлинни години от тази в моя Sonar, но аз говоря по-скоро за цвят на светлината.Ще съм много благодарен да споделите опит за разликата в скъпия и евтиняи ксенон. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове