Jump to content
freezz

Колко и какво масло за Aerodeck 2.0 diesel 1998г

Recommended Posts

Познат купи такъв Сивик , мотора е Rover 2.0 tdi 1998г, но вече е време за смяна на маслото.На 250 000 км е , колебаем се между 10W40 и 15W40 ....Какъв е вашия съвет ?Благодаря предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип по препоръчително е 10W40...А гори ли го.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Познат купи такъв Сивик , мотора е Rover 2.0 tdi 1998г, но вече е време за смяна на маслото.На 250 000 км е , колебаем се между 10W40 и 15W40 ....

Щом се колебаете между тези двете, изберете 5W40 :D пълна синтетика и сменяйте на 15 к. км .. ;) Той Соичиро сигурно се шегува за горенето, но това е защото кара само бензинки и е свикнал да му горят масло . :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D/> Има нещо вярно да го еба...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Покрай тези вискозитети и горене на масло, забравихме да отговорим на първия въпрос от заглавието на темата .. :) Точно 5 л. масло ти трябва колега и според моя дългогодишен опит с точно тези мотори, нито грам повече за доливане .. :D Един Акорд със същия мотор го продадох на 340 000 км.(колко са били реални само той си знае, защото е имал още няколко собственика преди мен) и масло губеше за 15 к. 5-600 милилитра .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моя Акорд 2.0 TDI вече за четвърти път му слагам Cepsa Star Synthetic 10W40 и съм много доволен. Последния път беше на 11500 км и на щеката беше на макс. Грам не го гори! 5 литра го взимам на 55 лв. Препоръчвам го!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Познат купи такъв Сивик , мотора е Rover 2.0 tdi 1998г, но вече е време за смяна на маслото.На 250 000 км е , колебаем се между 10W40 и 15W40 ....

Щом се колебаете между тези двете, изберете 5W40 :D/> пълна синтетика и сменяйте на 15 к. км .. ;)/> Той Соичиро сигурно се шегува за горенето, но това е защото кара само бензинки и е свикнал да му горят масло . :D/>
Не е проблем да вземем 5W40 ,интересува ме дали е подходящо ... все пак е на поне 250 000 ,ако не е връщан километражът...По въпроса с горенето-не не гори никакво масло,но аз имам и бензинов Сивик 1.4 75к.с. на 370 000 км ,който не пипа маслото....каквото показва пръчката след наливането,това показва и преди източването , а я карам по 15-16000 с 15W40 ... на газ !От друга страна имам и витара ,която гори масло ,но не постоянно....проверявам я пред 1000-1500км и веднъж липсват 700-800мл,друг път не липсва и 1 мл. .... направо не знам вече с тези японски коли,по-своенравни са от жена ми :@

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...