BiG_AlF 3 #1 Публикувано 17 Август, 2013 Здравейте колеги. Работата е такава: раздвижната ролка, която е на коляновия вал (тази на която са трите ремъка) (извинявам се но незмам как точно се казва тази ролка) докато работи двигателя съм я заглеждал и има малко странично отклонение. Тоест малко се люлее настрани. Въпроса ми е от какво може да е това и дали това би било вредно по някакъв начин (то че не е добре е ясно но дали може да направи беля). Мерси предварително и дано съм бил ясен.Колата е англичанка d16y2.Поздрави!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #2 Отговорено 17 Август, 2013 Здравей. Казва се демпферна шайба. Накратко казано централната част и периферията и не са свързани "твърдо", оттам и името и... При радиално или аксиално биене тази шайба трябва да се смени, за да не страдаш някъде по пътя с нежелани последствия Раздвижните ролки са съвсем друго нещо и се монтират на разпределителни валове с определена цел. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BiG_AlF 3 #3 Отговорено 18 Август, 2013 Мерси много колега за точния отговор. Ето в такива моменти оценявам съществуването на форума. Сега благодарение на колегата вече знам още едно нещо. А относно смяната ясно ми е какво трябва да се разглоби, но все пак има ли някаква уловка. Благодаря отново.Поздрави!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #4 Отговорено 19 Август, 2013 Няма уловки. Най-много да те затрудни развиването на централния болт (една от причините много гаражи да връщат Хонда за обслужване за ремъци и ролки) ако това имаш предвид под уловка, но с подбиране на правилен похват и инструмент всичко ще е окей за няколко минути Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове