Dimitrov93 12 #1 Публикувано 11 Август, 2013 Колеги в момента си движа със 15-ки 195/55, след няколко дни ще взимам 16-ки пак 195, но на 45 доста нископрофилна гума. Тези, които търкаляте такива гуми я споделете плюсове, минуси, че нещо приятелите ми ме плашат.. много трябва да се внимава на първа през легналите да заобикалям всяка една шахта и дупка дори и да е незначителна, защото много лесно ставали балони. Сега с 15-ките много рядко минавам на 1-ва на легнал полицай, трябва да го вида отдалече, че е респектиращ . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #2 Отговорено 20 Август, 2013 (Редактирано) Здравей колега, аз от скоро карам с 16-ки ББС. Предните ми гуми са 205/45/16 а задните 215/40/16. Имам сивик 5-та купе и със сток пружини нямам проблем. Сложил съм сега спортни който я смъкнаха с 40мм и все още не упирам с 4 човека. Пружините са ми H&R. Относно нископрофилната гума, то трябва доста да избягваш дупките, защото ще ти отиде джантата! Аз съм с 2 заварки вече :)/>) Ако не се лъжа оригиналния ти размер на джантите ти с гумите е 175/70/13 (поне при мен е така) и то 205/45/16 ми е най-добрия размер за да не ми лъже километража. Ти можеш да си го провериш с калкулатор за гуми в интернет. Редактирано 20 Август, 2013 от Izverg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitu 30 #3 Отговорено 20 Август, 2013 Аз съм с 195/45/16 на 5-та купе. Относно легналите полицаи - нищо няма да се промени, понеже външния диаметър на колелото се запазва. Иначе казано и с 15-ки и с 16-ки колата остава на едно и също разстояние от асфалта. Височината се определя от окачването. Относно дупките - повече проблеми имам с криви джанти, отколко с балони или поне така е при мен. Но да, определено трябва да си внимателен. Гъзарията иска жертви, големи жертви. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове