Jump to content
Митко0

Малко помощ за нова кола на старо :)

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Добро утро,

да ви се похваля и аз Публикувано изображение) Купих си първата си Хонда. Избора ми се спря на Акорд 1.8 2001г. Имам няколко питания относно дребни според мен проблеми, но не са ми ясни как да се оправят:

1. Педала на газта има някакъв луфт и колата придърпва когато й подам газ. Видях, че жилото на газта е хванато за някаква пластмасова пластина, която контактува с метална такава при подаването на газ. Но има разтояние около 5 милиметра между двете. Това така ли трябва да е или двете пластини трябва да постоянно една до друга. Има и още едно жило до това на газта, но не знам за какво е ?!

2. Оригиналния CD player само CD-R дискове ли чете?!

3. Антифриза ми е на минимум. Видях че е зелен в момента налят, и е бистър. Намирам в момента само син на бензиностанциите. Да си купя ли оригинален зелен или мога да долея и син ?! Пробвах да смеся зелен с син и не се получи никакво запенване или реакция между двата вида.

4. На техническия преглед в КАТ Бургас не ми дадоха стикер за газовият инжекцион (които се лепят за задното стъкло). Трябва ли да издирвам такъв и да си го сложа ?!

5. Последно обслужване е правено на 150 хил км. Сега е 190 хил. Какво трябва да се смени и да се провери задължително и къде е за предпочитане да се направи тази процедура в Бургас?!

Редактирано от Митко0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито 1.Ако има видим луфт можеш да опънеш жилото, там има едни гайки за натягане.Но не прекалявай ,че ще ти се вдигнат оборотите.-Второто жило е за автопилота2. Вероятно да.3.Сигурно си видял антифриза в разширителния казан, по важно е като отвиеш капачката на радиатора да се вижда антифирза.Долей в казанчето .Нямам идея дали можеш да ги смесиш двата вида.По добре си го смени изцяло преди зимата.4.За стикера не съм сигурен , май все още е задължителен.5. Започни с всички видове течности- спирачна и т.н.после ремъци,ролки.Задължително провери клапаните дали не са се натегнали/разхлабили.Свещите и кабелите също са доста критични, особено за кола на газ.Има един колега във форума Fiend , той е от Бургас и сигурно може да ти препоръча сервиз.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз все още го търся :lol: :lol: :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...