Jump to content
butaloto

Газификация на Сивик 1300cc

Recommended Posts

Колкото и да не ми се иска... май ще се принудя да монтирам АГУ на Хондата. 5-та генерация е, но със 'стария' мотор. 1300cc 16 клапана. Макар да е доста икономична (7л/100км. градско бензин).. поради големия пробег който изминавам ежедневно (около 150км. градско на ден), започва да ми тежи на джоба този бензин.Въпроса е там, че Хондата е карбураторна, и моя механик иска да прави някакви магии там по него.. за да вкара газта. Аз пък не искам да ми чопли и пробива по карбуратора, защото си ми харесва как работи на бензин. Има ли някакъв удачен вариант без да се съсипва карбуратора да се газифицира? И какъв е той?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай им само да дупчат и да правят щуцери на тези майстори.Искай да ти сложи една газова плочка между филтъра и карбуратора и толкова. Това е за обикновенна газова (не инжекцион). Така като се замисля ти май не можеш да слагаш инжекцион. Би трябвало с нормална газова да ти даде разход 1-2 литра над този на бензина. При твоя вариант и цената на системата ще е доста ниска в порядъка на 350 - 400 лв.Успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А от къде мога да си намеря такава плочка за под филтъра?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май ще минавам на метан. Но бутлките са много тежки... Искам съвет - как да вдигна малко окачването, така, че да не легне върху асфалта... и да не опира коремчето в легналите полицаи? Подложки някакви.. възможни ли са към макферсоните, или по-яки пружини? Но от какво?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я най - добре мини на олио , че и ти незнаеш на какво да караш :D/>

• Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продават се тампони като подложки на пружините с които можеш да повдигнеш задницата.Всеки сам решава какво да прави с колата си.;)/>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подложки ще търся утре... но ме притеснява друго - не може да пригодим този карбураторен мотор за метановата уредба. Трябва ми плочка някаква, от де да търся? Или направо цял карбуратор пригаждан вече за газ/бензин, ако някой има... от 1300cc 16V на Сивик.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във всеки магазин за части за газови уредби продават и плочки.Мериш твоя външен диаметър и търсиш,има най-различни диаметри плочки.В краен случай можеш и на стругар да си направиш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...