butaloto 6 #1 Публикувано 26 Юли, 2013 Колкото и да не ми се иска... май ще се принудя да монтирам АГУ на Хондата. 5-та генерация е, но със 'стария' мотор. 1300cc 16 клапана. Макар да е доста икономична (7л/100км. градско бензин).. поради големия пробег който изминавам ежедневно (около 150км. градско на ден), започва да ми тежи на джоба този бензин.Въпроса е там, че Хондата е карбураторна, и моя механик иска да прави някакви магии там по него.. за да вкара газта. Аз пък не искам да ми чопли и пробива по карбуратора, защото си ми харесва как работи на бензин. Има ли някакъв удачен вариант без да се съсипва карбуратора да се газифицира? И какъв е той? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MonsterOOD 100 #2 Отговорено 26 Юли, 2013 Дай им само да дупчат и да правят щуцери на тези майстори.Искай да ти сложи една газова плочка между филтъра и карбуратора и толкова. Това е за обикновенна газова (не инжекцион). Така като се замисля ти май не можеш да слагаш инжекцион. Би трябвало с нормална газова да ти даде разход 1-2 литра над този на бензина. При твоя вариант и цената на системата ще е доста ниска в порядъка на 350 - 400 лв.Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
butaloto 6 #3 Отговорено 26 Юли, 2013 А от къде мога да си намеря такава плочка за под филтъра? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
butaloto 6 #4 Отговорено 28 Юли, 2013 Май ще минавам на метан. Но бутлките са много тежки... Искам съвет - как да вдигна малко окачването, така, че да не легне върху асфалта... и да не опира коремчето в легналите полицаи? Подложки някакви.. възможни ли са към макферсоните, или по-яки пружини? Но от какво? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hinev 1 #5 Отговорено 28 Юли, 2013 Я най - добре мини на олио , че и ти незнаеш на какво да караш :D/> 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #6 Отговорено 29 Юли, 2013 Продават се тампони като подложки на пружините с които можеш да повдигнеш задницата.Всеки сам решава какво да прави с колата си.;)/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
butaloto 6 #7 Отговорено 2 Август, 2013 Подложки ще търся утре... но ме притеснява друго - не може да пригодим този карбураторен мотор за метановата уредба. Трябва ми плочка някаква, от де да търся? Или направо цял карбуратор пригаждан вече за газ/бензин, ако някой има... от 1300cc 16V на Сивик. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #8 Отговорено 2 Август, 2013 Във всеки магазин за части за газови уредби продават и плочки.Мериш твоя външен диаметър и търсиш,има най-различни диаметри плочки.В краен случай можеш и на стругар да си направиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове