Jump to content
ADH-Honda

Климатик + аларма - свързани ли са ?

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Колата е Акорд 5-а ген. Седан (англичанка) "СС7" шаси, изпълнение "iES" - с клима, пръскалки на фарове, "комфорт модул" (затваряне на стъкла и шибедах през ключа) и фабрична аларма с инфра червено дистанционно.

 

Имам два въпроса:

 

-има ли връзка между фабричната аларма и... климатика ?

 

-проблем ли е бутона на климатика да бъде винаги пуснат (натиснат), т.е. при палене той да бъде включен или така има проблем ?

 

Ситуацията е такава, че колата я имам от година и половина, но от седмица време ми прави странни "магарии" с тази фабрична аларма. Досега не я бях чувал тази аларма да се обажда (макар, че като заключвам светодиода който се намриа до "патрона" за индикация на отключена и заключена шофьорска врата светва след няколко секунди след като се заключи колата). Оригиналното инфра червено дистанционно не го ползвам, а заключвам само с ключа през ключалката - дистанционното го имам и работи, но просто докато нацеля приемника който се намира "в плафона" на тавана и ме ловят нервите (по-лесно ми е да пъхна ключа и да го врътна), от няколко дни при отключване на вратите алармата се включва за малко, показва някаква звукова индикация за момент. Колата пали и върви, няма проблеми, но щом при отключване на вратите го има това кратко пищене, значи я има някава. Имам оригиналния PDF за Акорд СС7, обаче или аз съм олигофрен или там информацията е така синтезирана, че нищо не може да се разбере. Това почна да го прави от около седмица - две и от тогава като се замисля държа бутона за климатика винаги във включено положение, т.е. да не би тази звукова сигнализация на алармата да е един вид свързано с това, че бутона на климатика е натиснат ? :blink:/>/> Рекох да го изгася този бутон снощи (т.е. да не е непрекъснато пуснат климатика), да видим дали пак ще пищи (за сега не е).

 

По принцип предна дясна врата (на пасажера) не винаги от първия път се заключва и отключва, а да речем от втория (предполагам, машинката за централното почва да сдава багажа), но винаги гледам патрона на вратата да е в правилната посока, т.е. като заключвам колата и там да е заключено.

 

Дори и да няма връзка между алармата и климатика, да попитам - проблем ли е бутона на климатика да е винаги натиснат на включено положение ?

Редактирано от ADH-Honda

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямат нищо общо двете неща,вземи си смени батерията на алармата :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самата тази заводска аларма има батерия ли? Или имаше предвид на педаватеоя (дистанцинното). Ако е второто - сменена е, ама трябва да се цели и насочва през стъклата... Ако е първото - къде се намира батерията на тази аларма ? :blush:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На дистанционното имам в предвид,да не си сложил някой боклук....нямам спомен да имат проблем с отключването дори от разстояние ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах познат на който самото копче на дистанционното създаваше проблеми но е по вероятно да е батерията.Иначе нямат нищо общо климатика и алармата ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

И батерията е добра и излъчва дистанционното винаги като се натисне бутона (номера с камерата на телефон, да се провери дали има излъчване). Просто си е допотопна система с това инфра ред дистанционно или има нещо бъгаво. Не мисля, че има значение дали през дистанционно или през ключ се отключва и заключва - година и половина както я имам тази кола, до преди 2 седмици не бях чувал и звук от сирената на тази аларма. Нещо е станало и това изпискване е индикация за нещо, ама знам ли какво е... В официалния менюал за тоя модел акорд има изписани няколко страници за проблеми, но никъде няма за звукова индикация при отключване на вратите какво би могло да значи.Снощи вечерта пак го направи номера - отключвам (с ключа) и пак изписка веднъж. :ph34r: А през деня пак я "таковах" - тогава не изписка. Прави го когато и е кеф и няма никаква логика.

Редактирано от ADH-Honda

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

колега аз съм с акорд 5 ген.само че модификацията CE7 колата е имала заводска аларма с този инфра ред, но момчето от което купих колата ми обясни че започнала да му прави ппроблеми и директно я изолирали(по някакъв начин) и си сложил обикновенна аларма. Вече две години я карам така, а предишният собственник година и нещо и никакви проблеми

Редактирано от pantany

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...