honda_lv 107 #1 Публикувано 10 Юли, 2013 (Редактирано) Здравейте, купих си изпускател 4-2-1 и го сложих на моя d13b2 мотор с неизвестна все още глава. Оказа се че колектора идва леко къс в предната си част и опира отдолу в картера. Не знам до колко това ще е проблем за колата, но в по-високи обороти имам проблем с леко дрънчене. Дайте някакъв съвет как мога да реша проблема. Мислех си да сложа 2-3 гарнитури на двуцевката, но май няма да е добър резултата П.П. Колектора най-вероятно си е оригинален от д серията защото си има термощит, място за пръчката за маслото и прочие.. Редактирано 10 Юли, 2013 от honda_lv Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #2 Отговорено 13 Юли, 2013 Вариант е да си изработиш много точно копие на фланеца с дебелината с която няма да имаш проблем, и заварка.. При нужда може да се челоса и под ъгъл. Много по-надежден вариант от няколко гарнитури е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #3 Отговорено 13 Юли, 2013 Май няма да съм аз човека, който ще свръши тази работа Благодаря все пак за идеята Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #4 Отговорено 13 Юли, 2013 Не всички имаме условия за такива неща, разбираемо е. Мисля, че това ще ти свърши работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #5 Отговорено 13 Юли, 2013 ще питам тук на ауспосите какво ще ми предложат. Предполагам че може и да се среже фланеца и да се удължат малко тръбите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #6 Отговорено 13 Юли, 2013 (Редактирано) За нужди от порядъка на милиметри ми се вижда голям "филм", но както прецениш и е по-удачно според теб. Привидно малкото увеличено разстояние горе ще ти даде различна и по-голяма разлика спрямо картера... Редактирано 13 Юли, 2013 от pamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #7 Отговорено 13 Юли, 2013 Аз се чудя на d серията от която е свален, главата ли е била по-ниска или картера е бил по-малък. Не си го обяснявам много лесно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #8 Отговорено 13 Юли, 2013 Каквото и да е ... няма да си сложиш по-нисък картер или по-ниска глава.. Нагласяш според ситуацията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове