Jump to content
honda_lv

Проблем с изпускателен колектор

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте, купих си изпускател 4-2-1 и го сложих на моя d13b2 мотор с неизвестна все още глава. Оказа се че колектора идва леко къс в предната си част и опира отдолу в картера. Не знам до колко това ще е проблем за колата, но в по-високи обороти имам проблем с леко дрънчене. Дайте някакъв съвет как мога да реша проблема. Мислех си да сложа 2-3 гарнитури на двуцевката, но май няма да е добър резултата :unsure:П.П. Колектора най-вероятно си е оригинален от д серията защото си има термощит, място за пръчката за маслото и прочие..

Редактирано от honda_lv

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вариант е да си изработиш много точно копие на фланеца с дебелината с която няма да имаш проблем, и заварка.. При нужда може да се челоса и под ъгъл. Много по-надежден вариант от няколко гарнитури е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май няма да съм аз човека, който ще свръши тази работа :D Благодаря все пак за идеята :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не всички имаме условия за такива неща, разбираемо е. Мисля, че това ще ти свърши работа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще питам тук на ауспосите какво ще ми предложат. Предполагам че може и да се среже фланеца и да се удължат малко тръбите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

За нужди от порядъка на милиметри ми се вижда голям "филм", но както прецениш и е по-удачно според теб. Привидно малкото увеличено разстояние горе ще ти даде различна и по-голяма разлика спрямо картера...

Редактирано от pamo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се чудя на d серията от която е свален, главата ли е била по-ниска или картера е бил по-малък. Не си го обяснявам много лесно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото и да е ... няма да си сложиш по-нисък картер или по-ниска глава.. Нагласяш според ситуацията ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...