Ryuugan 251 #1 Публикувано 4 Юли, 2013 Бързо и ясно. Има ли къде да намеря при птп колко точки се отнемат и каква глоба се налага на виновника?ПП: Явно има флууд контрол на търсачката, който е абсолютно дразнещ, особено когато човек трябва да чака няколко минути и да няма един намерен резултат... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PIKap 213 #2 Отговорено 4 Юли, 2013 http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ryuugan 251 #3 Отговорено 4 Юли, 2013 (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Който поради движение с несъобразена скорост, неспазване на дистанция или нарушение по ал. 1 причини пътнотранспортно произшествие, се наказва с глоба от 100 до 200 лв., ако деянието не съставлява престъпление.Ако не съм изпуснал нещо, за точки не се споменава. Интересно ми е "от 100 до 200" какво значи. Смисъл, ясно какво значи, по-скоро от какво зависи размера на глобата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PIKap 213 #4 Отговорено 4 Юли, 2013 (Редактирано) Зависи от това какъв шофьор си. Ако имаш глоби преди това, е предпоставка за увеличаване на санкцията.Естествено, паричната санкция зависи и от фактите по инцидента. Обикновено се обявява минималният размер на глобата. Редактирано 4 Юли, 2013 от PIKap Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kytila 249 #5 Отговорено 4 Юли, 2013 10 точки и 200 кинта обикновено лепват Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PIKap 213 #6 Отговорено 4 Юли, 2013 (Редактирано) Мен ми лишиха със 100лв по тази разпоредба, като имаш предвид, че бях само с глоби за неправилно паркиране. Със сигурност ако имаш други нарушения свързани с превишаване на максималната скорост, то санкцията ще е над минимума. Ако приемем, че повечето имат написани актове за скорост, то тогава мога да се съглася, че обикновено глобата е на стойност 200 лв. Редактирано 5 Юли, 2013 от PIKap Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #7 Отговорено 5 Юли, 2013 За точки не се претесняваи колега, няма да ти вземат но, парички със сигурност. Държавата няма пари и цоца от където може, не е в неин интерес да ти взима точки и в следствие на това и книжката (ако не си пил де). Редовно ми идват честитки за скорост, до сега е трябвало да ми вземат книжката но, с парите е друг въпрос. От 20км нагоре при това извън градско сметката ще ти е 100 лева а и може да минеш 200лева . При ПТП-то е същото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
РадославКз 422 #8 Отговорено 5 Юли, 2013 Ванка,току що проведен разговор,с офицера от КАТ-Кз,който налага глобите по АУАН,за каквото и да било-Отговора-Пари,от 100-200,точките,преди са били 9,сега май са намалени на 4,ама казва,че системата автоматично ги отнема и не може да ми каже дали са още 9 или 4...Паричната глоба не зависи толква от шоферското ти минало,а от причината за ПТП-несъобразена скорост,неправилна маневра,неспазване на дистанция и др..... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ryuugan 251 #9 Отговорено 5 Юли, 2013 (Редактирано) Случайно ми направи впечатление, че дойде втори екип в цивилен автомобил и явно правиха някакви справки. Случайно ги чух единия да задава въпрос "А фишове и глоби?" и другият каза "Не, не.".Както и да е, сигурно през сайта на КАТ може да се види информация за глобите, ако не - приготвям се за най-лошото и се надявам на най-доброто. Редактирано 5 Юли, 2013 от Ryuugan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ganchev 54 #10 Отговорено 5 Юли, 2013 За неспазване на дистанция (преди 3години се блъснах в един инструктор), като преди това имах 3 акта: за без колан 2бр. и за превишена скорост 1бр, ми взеха 3т. и 100лв. акт. На един приятел му писаха акт само за 100лв. без точки, но той се обърна с буса и нямаше пострадали други автомобили. Така че предполагам е 100лв. и най-много 3т. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tass 21 #11 Отговорено 5 Юли, 2013 Здравейте и от мен.Да споделя и моя горчив опит (макар че е малко в страни от темата). Бях паркирал служебната кола на зелена зона в София. Малка част от автомобила беше застъпила знак маркиращ място за инвалид. Когато се върнах за колата съответно я беше вдигнал паяк. За наказателният паркинг платих 64 лв. и съответно ми написаха акт за паркиране на инвалидно място. Акта ми струваше 200 лв.Поздрави на всички. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SToDo 1 #12 Отговорено 8 Юли, 2013 Няма логика как слагат глобата, ако е на кеф тоя дето я пише слага 100 лева ако ли не удря тавана Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове