Jump to content
honda_lv

Въпрос за спирачки

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте, карам сивик 5ген хеч. Преди няколко седмици се ударих леко от дясната страна и покрай нещата които сменях реших да сменя и спирачни дискове, че десния ми започна да не държи равномерно и да ми трепери волана и спирачката. Първо реших да сменя само него, защото доста скъпо ми стана след всичко което смених. Взех си диск 2-ра ръка от един колега, но промяна нямаше, дори волана започна повече да тресе. Намерих и кривина на диска. Върнах го и друг колега ми прати 2 диска при това нямаха дори ръб, съвсем малко карани. Но за моя изненада след поставянето започна и от 2-те страни да ми тресе и волана да тресе още повече. Къде да търся проблема, мисля, че не е в спирачните апарати защото левия не правеше така преди да сменя диска. Дали и тези дискове са криви? По накладките имаше доста феродо, трябва тях ли да изчакам да слегнат добре по дисковете? Помощ :(

Редактирано от honda_lv

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

след напасването на накладките нещата щяха да си доидат на место когато сменяваш дискове наи добре се сменят накладки но с нови но и на тях им треее време да си легнат по диска, само да питам при ква скорост ти вибрира волана и как разбираш кои диск е крив, за да установиш кривина на спирачен диск мисля че се качва на струг и завърташ- то си показва има и едни неща се казват индикатори с които се мери, поздрави

Редактирано от dan4o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като го закача на главината и го въртя и в един момент виждам как диска се приближава към шенкела и после отново си идва на мястото. За мен това си е кривина на диска. Не съм го качвал на струг за сега.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изчистил ли си добре контактните повърхности при монтажа?!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и днес мерихме дисковете и се оказаха криви :angry: Писна ми, в понеделник отивам в магазина и си купувам чисто нови дискове и накладки... Само се надявам колегата който ми ги продаде да е точен и да му ги върна, че толкова много пари набих вече, че не ми се говори...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...