honda_lv 107 #1 Публикувано 20 Юни, 2013 (Редактирано) Здравейте, карам сивик 5ген хеч. Преди няколко седмици се ударих леко от дясната страна и покрай нещата които сменях реших да сменя и спирачни дискове, че десния ми започна да не държи равномерно и да ми трепери волана и спирачката. Първо реших да сменя само него, защото доста скъпо ми стана след всичко което смених. Взех си диск 2-ра ръка от един колега, но промяна нямаше, дори волана започна повече да тресе. Намерих и кривина на диска. Върнах го и друг колега ми прати 2 диска при това нямаха дори ръб, съвсем малко карани. Но за моя изненада след поставянето започна и от 2-те страни да ми тресе и волана да тресе още повече. Къде да търся проблема, мисля, че не е в спирачните апарати защото левия не правеше така преди да сменя диска. Дали и тези дискове са криви? По накладките имаше доста феродо, трябва тях ли да изчакам да слегнат добре по дисковете? Помощ Редактирано 20 Юни, 2013 от honda_lv Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dan4o 3 #2 Отговорено 21 Юни, 2013 (Редактирано) след напасването на накладките нещата щяха да си доидат на место когато сменяваш дискове наи добре се сменят накладки но с нови но и на тях им треее време да си легнат по диска, само да питам при ква скорост ти вибрира волана и как разбираш кои диск е крив, за да установиш кривина на спирачен диск мисля че се качва на струг и завърташ- то си показва има и едни неща се казват индикатори с които се мери, поздрави Редактирано 21 Юни, 2013 от dan4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #3 Отговорено 21 Юни, 2013 Аз като го закача на главината и го въртя и в един момент виждам как диска се приближава към шенкела и после отново си идва на мястото. За мен това си е кривина на диска. Не съм го качвал на струг за сега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Triple "H" 47 #4 Отговорено 21 Юни, 2013 Изчистил ли си добре контактните повърхности при монтажа?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #5 Отговорено 21 Юни, 2013 Да, и днес мерихме дисковете и се оказаха криви Писна ми, в понеделник отивам в магазина и си купувам чисто нови дискове и накладки... Само се надявам колегата който ми ги продаде да е точен и да му ги върна, че толкова много пари набих вече, че не ми се говори... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове