christo 14 #1 Публикувано 4 Юни, 2013 Здравейте момчета , влязох в филма с климатика и май жанра е трилър преди 2 седмици реших да си сервизирам климатика че да се охлаждам лятото понеже съм в кипър и тук лятото стига до 45-47 градуса ... както и да е сервизираха ми го фреон,масло,UV както си трябва карах си една седмица охлаждаше добре до оня ден , както си карах нещо взе да пърка мъжката реших че в перката на A/C- то е влязло нещо , да ама не компресора беше изхърка няколко пъти после затегна , днес ходих да го видят , диагнозата беше : компресор човека каза че сигурно някое бутало се е скъсало казаха че трябвало да се смени и ресивъра доколкото разбрах това е резервоарчето за фреона , поправете ме ако греша , та за тази операция тук ми искат 530 евро , знае ли някои колко биха стрували въпросните шукариики , втора употреба компресора тук е 100 евро но май не ми се рискува ,ако някой се отзове ще съм му благодарен . поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #2 Отговорено 5 Юни, 2013 Страхотно изречение колега!Иначе по темата,компресор в БГ втора употреба е около 200,250лв.Другото което трябва да се смени в България е по-известно като "драер"(или поне аз така го знам) и ново е около 100-150лв.Другото е промивка на системата и фреон,ти си прави сметка кое,къде и с какво да сменяш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
christo 14 #3 Отговорено 5 Юни, 2013 Не разбрах какво имаш в предвид с изречението ! Нов имаш ли представа колко струва компресора ? Да за драиера става въпрос но тук му викат ресивър . Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
incr3dible 23 #4 Отговорено 5 Юни, 2013 Че е само едно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
christo 14 #5 Отговорено 5 Юни, 2013 Хах имате право ! никога не съм бил добър в правописа ! Въпреки че в момента не той е темата която обсъждаме . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #6 Отговорено 5 Юни, 2013 Аз никога не съм монтирал нов,за това ти написах и цени за втора употреба Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #7 Отговорено 5 Юни, 2013 Чак трилър не е.Много са си читави компресорите.Сигурен ли си в правилното обслужване-количество и тип на маслото и количество фреон?Има и лагерчета отпред,кое по-точно е блокирало? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
christo 14 #8 Отговорено 6 Юни, 2013 markony не съм сигурен какво точно са сложили! Доверих им се понеже тази фирма доставя машините и материалите с който сервизираме климатиците в тойота . Незнам какви са лагерите и колко са , казаха ми че сигурно има скъсано бутало . незнам как го разбра това с едно завъртане ! Както и да е , бихте ли ме посъветвали да сложа втора употреба и ако да как да го обслужа така че да ми върши работа дълги години понеже не смятам да се разделям с харви скоро . Благодаря за обърнатото внимание ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #9 Отговорено 6 Юни, 2013 Там е работата,че съм почти сигурен,че не е бутален компресора.Виж етикетчето и ми го напиши.По твоите думи е забил след обслужването...затова задавам тъпи въпроси.Ако се наложи естествено ,че ще сложиш втора употреба.Мога да ти поръчам нов или рециклиран....ама ще мине лятото докато го подкараме ферхондето.Всъщност не съм виждал скъсано бутало изобщо.само изкъртени шлици и блокирали лагери...заради липса на масло,прегряване или много влага. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
christo 14 #10 Отговорено 7 Юни, 2013 Ами добре момчета няма да ви занимавам с излишни глупости ! Намерих си компресор втора употреба , надявам се да е читав , другия месец ще го взема понеже сега няма лев . Като го сменя ше пиша и най вероятно ще разкостя стария да видя кво има вътре поздрави . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове