Jump to content
alman

Нов собственик на HR-V и въпрос

Recommended Posts

Здравейте колеги, от 3 дни съм собственик на ХРВ...газов инжекцион, прилично запазена и много ме кефи. Та, вече минах към 400 км (средно 8.3 на 100 газ) и съм супер доволен от разход, возия и поведение на колата. Разбира се има забележки, но това е против уроки...:) Дясната врата съвсем леко е натисната долу, но боята си стои. Предният капак нещо има някакви нюанси от основната боя, ноне ми седи пребоядисван, същото е и с задния...леко розовее. Иначе волан, педали , вътре всичко е като ново. Уж е на 130000. Мотора няма никъде грам омасляване или течове. Едниственото, което смених са предни накладки, защото бяха почти на 0, ...55лв, уж някакви корейски ли японски ли...спират засега :) По двигателя, няма грешки, не свети никаква лампа по таблото за грешки....катализатора е на колата и работи. Обаче забелязах следното: на приятел със същия модел му светят на габарит и двете секции на стоповете, а при мен само долната. Гледах във книжката как се свалят...дават да се развият 2те болтчета и..., ама не, стопа не мърда или поне мърда съвсем леко, а ме е страх да го напъвам. Кажете има ли накакъв чалъм за свалянето да ги сменя тези крушки? Другото което ме интересува е, като се включат отзад светлините за мъгла ми свети само от ляво,...трябва ли и от дясно да свети или си е така, защото има коли свети само в едния стоп? А, и третото....имам някакво Сони с флашка, което е чисто ново и свързано в Техномаркет...предните колони свирят уникално, просто не мога да повярвам, че вадят такъв звук (може да са сменяни говорителите), но като дам фейдъра на задните няма никой. Искам да проверя, има ли въобще колони и окабеляване там, но не знам как се свалят тези бая големшки кори отзад? И последно :) какво масло да сложа?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

първо честито и много да те радва колата. Стоповете се свалят като се развият двата болта и дърпаш смело назад, на щипки е. След това виждаш крушките и си ги сменяш, малко странни са на хондата крушките, ще ги видиш. На габаритите са с една светлина, стопа е с две. Светлината за мъгла свети само отзад вляво, не се притеснявай. Задните колони се свалят като надигнеш леко пластмасата с една отверка за да щракне и излезе от щипките, след което дърпаш напред към предницата на колана и тя излиза, може въобще да нямаш колони, събират се само 10 см. отзад, ако искаш по-големи трябва да режеш ламарината.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито 'иляди безаварийни, много да те слуша и на хубави места да се водите ;) Сякаш зачестиха срещите с харвита по пътя :rolleyes: По-горе са ти разяснили кое как :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега, велика машина е хондата. Аз съм с цр-в 1 ген., но надеждноста и здравината на хр-в и цр-в е еднаква, доколкото виждам. Само редовна смяна на консумативите с качествени такива и останалото си го пише тук в форума. Много безаварийни км. ти пожелавам.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за пожеланията... наистина покарах я тези дни и съм доволен. Днес какъв град ни би на пътя, имаше заседнали автомобили, но хондето се представи отлично. Сега да задам поредния новобрански въпрос. Оня ден вадя пръчката на маслото и гледам нивото доста под минимумаПубликувано изображение Иначе лампи за масло не светят. За всеки случай отидох до един масладжия и понеже имам стикер какво е слагано последно "Кастрол 5W 40" и купих един литър да долея. Сипахме и нивото си застана на средата. Одра ме този кожодер - 23 лв. Та въпроса ми е - другата седмица мисля да го сменя, но кажете каква да е марката и вискозитета? А, бая зор видях докато сваля стоповетеПубликувано изображение, дърпам , сецам...викам си - сега като отплесне и се изпльоска на земята и ще замине, но успях да ги сваля, смених крушките и сега си свети както трябва - с по 2 секции. Резервата колко литра е горе долу? И да се похваля...имах една китайска навигация със стойка за стъкло, обаче я разпробих и я монтирах долу под музиката и стана супер.Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маслото - 10W40, марката - страх ме е да кажа, че е пълно с ментета, за по-сигурно поръчай чрез форумните търговци.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...