Jump to content
bullkiller

Въпрос относно ОФСЕТ на джанти

Recommended Posts

Автомобилът е Civic sedan, EK 4, 1.6 Vti с оригинален размер на гумите 195/55/15.

Ще му станат ли джанти със следните данни: 6,5х15, 4х100 и офсет: 30!!!/>

Въпросът ми е основно за "Офсет-а", другите параметри са ясни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Естествено, че ще му станат, макар и да не съм специалист.Проблем може да е централния отвор ако са от друга марка.На твоята Хонда е 56.1Офсета си е нормален, стандартен, така че не виждам какъв проблем може да имаш.

Редактирано от freesoul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой специалист?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дефинирай

Ще му станат ли

Напиши колата смъквана ли е, не е ли. Смяташ ли да возиш родата в колата и тн :) Риска да опират е минимален.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, въпросът ми може би не беше зададен точно. Заради офсет 30, джантата ще излезе малко навън, а някъде в нета четох, че в завои и неравности колата няма да се държи стабилно. За ставане/монтиране ще станат, но в поведението на колата по време на пътуване и с по-голяма скорост не съм сигурен... Колата е сток - не е смъквана, няма модификации, ползва се за семейна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За стабилност според мен няма нужда да се притесняваш. Единственото ти опасение може да е, евентуално, че може при много натоварен автомобил в завой да ти опре в калника (но чак толкова не ми се вярва).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите. А относно натовареността - жена ми, независимо от това дали отиваме някъде за 1 или 10 дни, приготвя задължително между 3 и 5 куфара само дрехи, другите неща са отделно, така че .....не знам.Поздрави! :beer:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7J/195/55/15 ET 27 , EG 8, не опираха. Отзад минах на 195/60 и при натоварена задница, при завои леко опира .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера реших "проблема" като минах на 7J/16, 4х100 и ЕТ 37.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...