snickersy 3 #1 Публикувано 16 Май, 2013 Колеги здравейте!Предстои ми смяна на масло на сивик 5та Д13! Колата е на 217000 и досега при мен е имала 1 смяна на масло и е била с 10w40 и грам не го гори, та си помислих да и сложа 5w40, но въпросът ми е има ли някакъв шанс от по-рядкото масло (синтетиката) да започнат течове от семерингите и т.н. Ако е от значение марката досега е била 10w40 Мобил, а сега искам да сложа 5w40 Кутенкойлер. Благодаря на отзовалите се! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ryuugan 251 #2 Отговорено 16 Май, 2013 Две масла, синтетично и минерално, макар и с еднакъв вискозитет, имат различна характеристика на течливост. Тъй като предполагам, че стандартното масло е полусинтетика на 10В40, когато сипеш 5В40 пълна синтетика е възможно да излязат наяве течове и да се усили шума на работа на мотора. Не е задължително, но зависи от състоянието на различните компоненти и тяхните хлабини. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #3 Отговорено 19 Май, 2013 Студено ще е по рядко от колкото другото което за зимата е по добре. Може да го гори по малко ако ти гореше масло заради по добрите присадки. Но най вероятно ще ти измие двигателя отвътре по добре, което при двигател без проблеми е добре. За отрицателната страна колегите по горе са го казали Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове