Jump to content
nadya242

Проблем с Хонда Сивик Д15Б2- антифриза в разширителното казанче се пълни до горе и се чува клокочене в парното

Recommended Posts

Колеги , мол я за вашето мнение по проблем с Хонда Сивик Д15Б2. Антифриза в разширителното казанче се вдига до горе и се чува клокочене в парното.Сменил съм две нови капачки за радиатора.Ако някой има идея , как да отстраня проблема , моля да помогне.Мога и да се обадя,ако ми дадете телефон.Благодаря предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Дай малко повече инфо.Надува ли маркучите,дига ли температурата над нормалното?Кзваш,че си сменял капачки на радиатора,от старита пръскало ли е?

Редактирано от tony-asa

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не надува маркучите, температура нормална.Старата капачка се развали.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да ти напълни разширителното казанче до горе трябва да надува системата.Казваш,че всичко е нормално.Обезвъздушена ли е системата?Ако не я обезвъздушиама на отворено парно(плъзгача на червено).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги , мол я за вашето мнение по проблем с Хонда Сивик Д15Б2. Антифриза в разширителното казанче се вдига до горе и се чува клокочене в парното.Сменил съм две нови капачки за радиатора.Ако някой има идея , как да отстраня проблема , моля да помогне.Мога и да се обадя,ако ми дадете телефон.Благодаря предварително!

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=23166&st=0&p=207812&hl="%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80"&fromsearch=1entry207812

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е лошо да се каже колата има ли инсталирана газова уредба.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, има.Изпарител BRC и не може да смеси газта с антифриза.Монтиран е ниско.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И все пак ако скоро преди да започнат проблемите е монтирана газовата може да има връзка с това.Зависи как е хваната водата.Ако след добро обезвъздушаване пак надува значи има проблем.По принцип като загрее колата е нормално леко да се увеличи нивото на антифриза в разширителния съд,но не и да го изпълни или пък да пръска навън.Може и да има пробив на гарнитурата на главата,освен ако новата капачка не е менте:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...