Jump to content
ARMAVEL

Грешка 9 при сивик 98г.

Recommended Posts

Здравейте,от известно време насам ми светва чека понякога,но до днес винаги щом светне като изгася колата и пак запаля се оправя.Най-интересното е ,че светва на абсолютно "рандом" принцип.Та днес направих диагностика и ми изкара грешка 9 (Cyp sensor-Cylinder Position sensor).Четох из нета и е нещо в делкото,но не знам как точно да процедирам.Възможно ли е да е хлабава връзка или съм за нов датчик?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип може да си измериш CPS-a без да разглобяваш нищо, като изключиш куплунга на дистрибутора и мериш на съответните пинове на куплунга.. Диапазона (за да се счете в норми) мисля беше 350-700ома. Кой е този двигател?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

d16y5 е двигателя.След като пуснах темата слезнах до гаража да проверя всички букси ли са захванати както трябва,запалих и нямаше чек :huh: Няколко пъти гася-паля,нито чек нито нищо,но все пак е кофти така изведнъж ,когато реши да светва.И да отбележа,когато изкара грешката колата става доста мудна,понякога предърпва на 1ва и 2ра и бензинец май повечко почва да глъща.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От дистрибутора ти излизат оранжев и бял цвят кабели - това ти е CYP сензора. Провери дали е в посочените норми и си огледай всичко по трасето до компютъра (куплунзи..кабели..лоши връзки, окисления..)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...