ARMAVEL 136 #1 Публикувано 9 Май, 2013 Здравейте,от известно време насам ми светва чека понякога,но до днес винаги щом светне като изгася колата и пак запаля се оправя.Най-интересното е ,че светва на абсолютно "рандом" принцип.Та днес направих диагностика и ми изкара грешка 9 (Cyp sensor-Cylinder Position sensor).Четох из нета и е нещо в делкото,но не знам как точно да процедирам.Възможно ли е да е хлабава връзка или съм за нов датчик? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #2 Отговорено 9 Май, 2013 По принцип може да си измериш CPS-a без да разглобяваш нищо, като изключиш куплунга на дистрибутора и мериш на съответните пинове на куплунга.. Диапазона (за да се счете в норми) мисля беше 350-700ома. Кой е този двигател? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ARMAVEL 136 #3 Отговорено 9 Май, 2013 d16y5 е двигателя.След като пуснах темата слезнах до гаража да проверя всички букси ли са захванати както трябва,запалих и нямаше чек Няколко пъти гася-паля,нито чек нито нищо,но все пак е кофти така изведнъж ,когато реши да светва.И да отбележа,когато изкара грешката колата става доста мудна,понякога предърпва на 1ва и 2ра и бензинец май повечко почва да глъща. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #4 Отговорено 13 Май, 2013 От дистрибутора ти излизат оранжев и бял цвят кабели - това ти е CYP сензора. Провери дали е в посочените норми и си огледай всичко по трасето до компютъра (куплунзи..кабели..лоши връзки, окисления..) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове