Jump to content
Dexpower

Проблем или не с бензиномера.

Recommended Posts

Здравейте колеги имам следният проблем карам d13b2 когато сипя бензин в колата колкото и да налея стрелката се качва до опредлено място (да изключим това че сипвам 7 литра и се качва почти до половината незнам колко и е резервоара) но след като се качи до някаде спира там дори и да загася колата пак си остава. Там кадето живея има тук таме се разхождат наркоманчета и като я видят с колко бензин е и веднага отверката и точат ( не е трудно за отваряне ) . Въпросат ми е следният само при мен ли е така развалена ли е или е на всички така и другият въпрос е може ли да се оправи това нещо да си е нормално загасиш ли колата да пада до долу.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега по принцип са си така, мисля че на всички хонди 5-та и 6-та генерация (а може и на другите модели) като изгасиш двигателя, стрелката на бензина си остава там където е и не пада. И при мен е стрелката като е най-доло, като и заредя 20 лева и отива до средата :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре колега благодаря ти за отговора но по принцип колко литра трябва да събира бензин колата и ако се направи от някаква друга хонда да се вземе бензиномера или някаква друга магария няма ли да се получи ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при моята 6-та ген. е така, и както каза колегата по горе, мисля че при доста (ако не всички) Хонди е така, стрелката си остава там където е, дори след като загасиш двигателя ;)Резервоара би трябвало да е 45л. на твоята! При мен за 20лв. не достига дори и 1/4, а за 50 минава половината :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега според мен проблема ти е от датчика на бензиновата помпа провери си го.Стрелката като се загаси двигателя трябва да си падне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами незнам колега от последният пост понеже когато я купих си падаше до долу поне това фо забелязах но пък от друга страна колегите по горе казват че е при всички не ми се вярва и при тримата да се е развалила или на колите който те са видяли и са останали с това впечатление

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моят сивик, както и на всички останали Хонди, които съм виждал стрелките си показват нивото на загасен мотор.И аз като заредя за 20лв. бензин стрелката също отива почти до средата, а резервоара ти е 45л.http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=84605

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стрелката остава на това положение което последно и е казано да седи преди да върнеш контакта.Това си стандарт и на други японски марки и е по същия начин.Примерно като заредиш трябва да дадеш на контакт и тогава ще отчете новото ниво иначе няма да мръдне.А примерно при зареден до горе резервоар стрелката осезаемо по бавно пада до маркировката която е в средата,след което доста по бързо се смъква до долу.На дълъг много се усеща.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стрелката остава на това положение което последно и е казано да седи преди да върнеш контакта.Това си стандарт и на други японски марки и е по същия начин.Примерно като заредиш трябва да дадеш на контакт и тогава ще отчете новото ниво иначе няма да мръдне.А примерно при зареден до горе резервоар стрелката осезаемо по бавно пада до маркировката която е в средата,след което доста по бързо се смъква до долу.На дълъг много се усеща.

Определено!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...