Jump to content
Life

Размер на джанти

Recommended Posts

Здравейте,

Имам следният въпрос. На главина с отвори за болтове 5х114,3

в момента съм с джанти 15 цола, 6J, офсет 49 (метални)

искам да сложа джанти 15 цола, 7J, офсет 35 (лети)

Прочетох темите, ползвах и този калкулатор:

http://www.1010tires.com/Tools/Wheel-Offset-Calculator

Ето как изглеждат нещата при него:

Публикувано изображение

Inner Clearance: 1mm LESS е ОК, защото това е вътрешното разстояние. За моята кола (не е хонда) се дават джанти, които са със 3mm LESS, което също е в границите

Въпросът е: това "Outer Position" - EXTEND an extra 25mm какво означава? В смисъл, че превода го разбирам, но не ми е ясно в контекста какво значи.

Дали ще има проблем с тези джанти? Не мога да преценя тези 25 мм къде точно се падат - ще излиза навън колелото или ще влезне навътре в калника с 25мм...

П.П. колата не е Хонда, но джантите са от такава (поне според продавача), централният отвор на джантите е 66мм (устройва ме - 1мм разлика до 66,1).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да пробваш и този. Дава ги малко по нагледно нещата: http://www.rimsntires.com/specs.jsp

Супер полезно беше. Всяко колело ще излезе "навън" с по 12 мм, което е добре - и без това са много навътре гумите сега. По този начин стъпката на колата ще се разшири с 24мм (2х12), което едва ли ще окаже някакво значение ;) Все пак са 2 сантиметра общо от двете страни.Много благодаря за отзивчивостта и за това, че помогнахте въпреки, че не съм с Хонда...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...