j0rsh 20 #1 Публикувано 15 Април, 2013 Здравейте колеги!Искам да попитам по компетентните за смяна на двигател. Става въпрос не за самата смяна, а за документацията след това. Моят случай е малко по специфичен, защото нито в големия, нито в малкият талон ми пише номера на двигателя (т.е по документи се води без номер ). Та директно на въпроса: ако сменя двигателя с друг изцяло различен ще трябва ли да го регистрирам? Ще имам ли др. главоболия или поради липсата на номер в тона мога да правя каквото си искам без да ме закачат? Малко допълнение под кода на мотора (d13b2) има някакъв номер, който се чете без проблем. Не знам дали това е номера на двигателя и защо не е записан в документните. Хайде сега да видим дали съм късметлия Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #2 Отговорено 15 Април, 2013 Аз не разбрах,за другите не знам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j0rsh 20 #3 Отговорено 15 Април, 2013 Сори ако не съм се изразил правилно. На кратко по документи се водя без номер на двигател и въпроса ми е ако го сменя с друг ( по-мощен и без пререгистрация) при прегледи, проверки ще имам ли разправий. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #4 Отговорено 15 Април, 2013 Не,но трябва и той да няма номер........ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #5 Отговорено 15 Април, 2013 Реално нямаш цифрите с Кода на мотора на твоята си Д13.Както каза Пепи и новия мотор не трябва да му го има Кода Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dufosvti2 303 #6 Отговорено 15 Април, 2013 Караш с новия мотор и плащаш данък на д13,Всичко е ток,докъто не доиде момент,в които решиш да продаваш колата.Нестава.Ако имаш човек в кат да му бутнеш лев,добре.инак няма регистриране.имаше един от пазарджик,които се опитва да регистрира едно б16а1,ма маи нищо не стана Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #7 Отговорено 15 Април, 2013 новия мотор не трябва да бъде с номер а за регистрацията на новия мотор 1) бракуван талон на колата от която е свален мотора 2) ако този мотор се вгражда в такова купе,добре НО ако не се вгражда в такова купе следва технотест Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #8 Отговорено 15 Април, 2013 Щом в документите не се води с номер на двигател, какъв е проблема да смени двигателя с какъвто иска само и новия двигател да няма номер?Защо го хвърляте в тъч с регистрация на новия мотор въобще?Така си е екстра , да кара без номер. Пък като го продаде на новия собственик ще продължи да му се води без номер и толкова.Всичко това важи стига да не прекалява и да не сложи 3.5 от Ледженд примерно, т.е. да не се набива на очи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
j0rsh 20 #9 Отговорено 15 Април, 2013 Благодаря за отговорите колеги! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове