Jump to content
adk

honda jazz поддържа ли централното дистанционно

Recommended Posts

Здравейте,

Семейството ни се сдоби с honda jazz (5 - 2002 - KG - 1.4LS - 5MT според немските документи). Благодаря предварително за поздравленията Публикувано изображение/>!

По въпроса:

Колата я взехме само с ключ с чип. Има централно, т.к. шофьорската ключалка отключва/заключва всички врати и багажника.

Нямаше дистанционно, но разглеждайки документите (за мое съжаление, всичко е на немски), след подробното показване в картинки как да си служим с ключа,

е показано същото и за дистанционното. Наясно съм, че упътването не е написано за конкретната кола, нито само за тази модификация, но ми се породи едно съмнение,

че е много възможно предният собственик да изгубил/счупил и т.н. дистанционното/те.

Та, как най-лесно може да се провери дали централното поддържа дистанционно?

Варианта АЗ да свалям кори и да търся нещо, за което да си мисля, че е определеното нещо - отпада. Най-много мойте домашни да ме удушат докато спя.

На майстори, които не познавам и не са ми "силно" препоръчани, също нямам вяра. Предполагам, както и повечето във форума.

Аларма не ми се слага, защото на предната кола, освен (вероятно силно казано) проблеми, друго не ми е създавала (алармата). Плюсовете и бяха, че работеше като дистанционно

на централното и след потегляне, на второ пускане на спирачката, заключваше ключалките. Оттам нататък - пееше с повод и без повод - пукне някоя пластмаса от слънцето, мине

мотор/автобус и т.н.

И ако все пак се окаже, че централното поддържа дистанционно, как да се сдобия с такова и как да се изучи колата до го слуша? Предположения колко ще струва подобна операция, също ме интересуват, независимо да ли са чути от някой, който разбрал от някой, дето сънувал нещо по темата. Предложения за сервизи (във Варна), които биха свършили добре подобна работа, също ще помогнат. Мнения за какво мога да ходя в Карада ООД, посочени в honda.bg са добре дошли.

Темата я пускам, защото от търсенето във форума, не намерих нищо, което да ми свърши работа.

P.S. Нормално ли е предните (ел.) джамове да не слизат до долу?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега и честито за придобивката.

Относно въпросите ти. Стандартно всички джазки излизат от завода с два ключа и едно дистанционно за централното. Предишният собственик като я купувах ми даде два ключа и едно дистанционно и твърдеше че така я е купил, аз естествено не му повярвх и отидох в тукашното представителство на Хонда да проверя колко струва да си извадя резервно и те потвърдиха че ако собственика не си е поръчал допълнително дистанционно, стандартно колата идва само с едно. Цената която ми обявиха беше 236 евро с програмирането Публикувано изображение/>. Е няма как да стане! Не знам в БГ колко ще е цената но едвали ще е много по-различна. Мен ако питаш има доста прилични аларми за около стотина лева с монтажа които биха вършили същата работа. Слагал съм на две коли в БГ аларми МАК вече работят 4-5 години без никакви ядове, а ако не изкаш да пищи и тн, просто искай да не ти монтират сирената, шок датчици, имобилайзер и тн и да я ползваш само за дистанционно. Относно предните прозорци, не не е нормално да не слизат докрай, При мен слизат до долу и не се показва и милиметър от стъклото от процепа когато е смъкнато до долу. Явно имаш някакъв проблем с механизмите, но трябва да свалиш корите за да видиш за какво точно иде реч. Това е от мен и дано само това да са ти проблемите, количката като цяло е доста безпроблемна и като ги отстраниш само бензин да наливаш. Публикувано изображение/>

Редактирано от icko22

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...