dageto 0 #1 Публикувано 3 Април, 2013 Здравейте маниаци ! Закупил съм Хонда Сивик -96 от една година и досега не съм имал проблем със запалването и оборотите . Колата ми изгасна на улицата ,докато беше в движение и като изгасна ми светнаха индикацийте за маслото и за акумулатора ,след това като запали и паднаха оборотите след около 45 км каране и точно малко преди да я паркирам пак изгасна , а резервоара имаше около 25 л бензин, сега я паля трудно с няколко натискания на газта и след това постоянно ПАДАТ ОБОРОТИТЕ И ГАСНЕ и пак индикацийте на акумулатора и маслото светят . Какъв може да е проблема ? Благодаря Ви предварително ! 0 [*] Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Silvergreen 3 #2 Отговорено 4 Април, 2013 Аз залагам на температурен датчик Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venciiii 3 #3 Отговорено 4 Април, 2013 Ми от бая, работи може да е!Вероятно ще да е някой датчик!АМА КОЙ?Ами само с диагностика или теглиш една аутодата и почваш с мултицета наред да проверяваш, каквото е възможно в домашни условия Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nile 171 #4 Отговорено 4 Април, 2013 Колега дай информация какъв мотор караш.Относно индикациите за маслото и акумулатора - нещо нормално е да светнат,тази за маслото свети защото пада налягането в мотора,а тази за акумулатора - защото няма кой да ти възбуди релето на зареждането,а причините са ясни - мотора не работи Свещи/кабели сменял ли си скоро ?Катализатор имаш ли ? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dageto 0 #5 Отговорено 5 Април, 2013 Мотора е бензинов 1.3 D13 , не са сменяни нито свещите нито кабелите .След като ми се случи проблема я закарах в близкия сервиз и ми казаха ,4е нещо с вакуумите и не могат да регулират оборотите , споменаха за диагностика в сервиз на Хонда , а той ми е на 75 км / в Бургас/ дали е мн сериозен проблема ? Сега пали , но като не е в движение и падат оборотите и гасне , примерно може и на светофар , СТОП и т.н. дали е сериозен проблема и да я карам ли сервиза на Хонда ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venciiii 3 #6 Отговорено 7 Април, 2013 Възможно е да имаш проблеми с оборотите заради някой вакум, дали ще е хонда или друг сервиз няма значение важен е майстора не името на сервиза Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове