Jump to content
aman

Искам да си взема honda civic 5gen

Recommended Posts

Здравейте, нов съм и се надявам скоро да се сдобия с една хондичка:)Искам да си взема honda civic 5gen с мотор 1.5 90кс. Знам, че е прилична за подръжка, много здрава, сравнително пъргава и е с малък данък.Досега съм видял 3 коли, обаче и 3-те просто визуално на място не ме грабнаха, бяха доста занамарени. Какво мислите за тази обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11364661987207473&f1=details&slink=2ksa24. поне на снимки ми харесва, обадих се на човека, каза, че и доста неща е бил сменил и е била подържана кола. Въпроса ми е като отида, какво точно да гледам - до сега не съм карал хонда и нямам представа. Благодаря предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти и добре дошъл!http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=10728Тука в линка е описано доста подробно ( на места доста пресилено :D ) какво точно трябва да се гледа, когато купуваш кола на старо.До колкото съм запознат 5та ген. имат проблем с ръждичките, и като гледам тази не е изключение ( вижда се до резервоара където е тръгнала, мисля че на задна дясна вежда също има нещо, но не съм сигурен. ) Другото което виждам на снимката е, че задната броня има доста забележки, а вътре няма снимки..Общо взето огледай я добре, ровни в ауспуха и виж дали се разнася черното по пръстите ти (дали гори масълце), отвори предния капак, виж дали коша не е крив (имало е удар), направи едно кръгче по лош терен ( слушай дали тропа нещо по окачването), виж какви обороти държи студена (около 1500) и топла (около 800). Виж дали са износени волана, педалите и лоста ( много е карана) :D Дано не съм те подвел с нещо и не съм ти наговорил глупости или пък много изисквания, все пак няма как да е перфектна, но да има за какво да се хванеш и да свалиш от цената ;) Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рядко се намира хонда не удряна,колегата по-горе правилно е забелязал.Цената не е ефтина и е хубаво някой да я огледа много добре.Помоли някой хондаджия от форума който разбира от коли и е близо до тебе да дойде с тебе на огледа! Така на снимката няма какво повече да се каже за колата!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен не ми харесва, че е с ГАЗ. Кой по дяволите слага газ на 1.5 90коня. Имал съм 1.6 ESI 125 кона седан, имал съм 1.5 90 коня хеч (каквато търсиш), тая кола харчи 10 на 100 в София по задръстванията на ръчки, ако си я караш нормално ше ти дава 8 на 100 в София, на дълго и двете ми даваха не повече от 6 на 100 с 120- 160 км в час. Да не говориме, че това е най-икономичния двигател на Хонда (и не само). Сега карам Прелюд F20A4 и на него няма да сложа газ.

Извинявай, ама се разпалих (1,5 на газПубликувано изображение)

Иначе за Колата- Ще те радва много, леко се кара, икономична е, евтина за падръжка (МНОГО евтина, но да не говоря в цифри). Дано да случиш. И да се похвалишПубликувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията. А това, че е на газ за мен е само + :) 2 пъти по-евтино ще ми излиза от колкото на бензин, а аз въртя доста км на година.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай най-вече да е внос от Италия, а за всичко друго има Visa и Master Card! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На първо четене какво се вижда: Набъбнала боя по двата калника + около резервоара (проблеми с ръждата), забележки по задната броня, деруга на задна лява вежда, 2 нови гуми поне за отпред ще ти трябват. Другото се прежалва, ама ръждата е сериозен проблем. И аз те съветвам да търсиш внос от Италия колкото и трудно да се намират такива. Двигател се прави ама купето ако е сдало багажа...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веждите са тръгнали задната броня също има забележки. Не ми харесва, че няма снимки от вътре и също така и на мотора. Да не говорим че за това състояние дори и без джантите тези пари са много. Лично мое мнение( да ме извинявя продавача) аз не бих и отишъл да я вида. Най вече поради липсата на снимки... От мен една "тънкост": Като гледаш дадена кола, обърни внимание на мотора( дали е мит или не ), че не се знае кога ще протече Публикувано изображение. И не забравяй кола 2ра ( 3-4 реално) ръка без удар няма! И задължително да усетиш съединителя къде отлепя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение е, че колата в това състояние (с работещ климатик), със всички джанти, ако я даде за 2бона може да се замислиш. Иначе не. :)Иначе 5ген са много добри коли! Аз съм си влюбен в тях (както и в почти всички други модели и генерации Хонда :D ), няма да имаш ядове, ако си вземеш такава, читава! Както са казали колегите, гледай купето да е здраво и да не е криво, другото се прави лесно и варианти за доработки има много! Поздрави и успех с избора! ;):hondarulez:

Редактирано от Street-warrioR

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...