Jump to content
fluidor33

Бял пушек сутрин - Honda CIVIC aerodeck 2.0 TDI, 2000г

Recommended Posts

ЗДравейте колеги! Скоро си купих Honda CIVIC aerodeck 2.0 TDI, 2000г., мисля че двигателя на този модел Хонда е на Ровър. По-принцип работи много добре, дори при самия оглед я форсирахме на място до 4000 оборота и не изкарва никакъв дим, както и в последствие я покарах на дълъг път и всичко е окей, никакви проблеми във мощността, ускорението, разхода на гориво, антифриз, масло. Смених миналата седмица ангренажните ремъци, масла и филтри, но ето какво ме притеснява: Вече две поредни сутрини, при температура на въздуха около 1-2 градуса, като я запаля забелязвам следния проблем....: значи пали веднага и работи равномерно със съвсем леки притрепервания първите 5-6 секунди, сред което абсолютно равномерно си работи, като през първите 30-40 секунди от запалването, от ауспуха не се забелязват никакви видими изгорели газове, но особеното е, че след това започва да излиза не много наситен сивкаво бял пушек, с лек мирис на нафта, което продължава около 2-3 минути и постепеннно се разнася и изчезва и всичко става ок и оттам натататък никакъв проблем през целия ден, предвид и това , че температурите се вдигат значително над нулата и става сравнително топло навън. Незнам дали това е проблем, дали трябва да се ходи на диагностика на двигатеря или ГНП, да не прецакам сам нещо и да се набутвам с пари от прекалено престараване и вглеждане в тези особености... Във много форуми четох, че патили хора пишат , за подобни проблеми..но нещата, които споделят са много и разлини..като се почне от възможен конденз, пара, което казват че е нормално , та се минава към проблемни свързани с подгряващи свещи, центровки, авансатори, филтри, гарнитури, вода в цилиндрите и какво ли не..Мисля , че не е само от конденз, защото има мирис на нафта и явно не е само от това..както писах не губи антифриз и вс. останало е ок...Дали някой от колегите имаподобен проблем ---и евентуално какво би ме посъветвал да предприема?....Много благодаря предварително за мненията Ви...Карал съм и други дизели , но не ми е правило такова впечатление, по скоро съмзабелязвал черен дим при форсирането им но не и бял както е в случая..при тази Хонда за черен и дума не мчоже да става...! Благодаря ви и успешен ден на всички!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ами не знам точно какво ще излезе колега но провери случайно да не би да имаш печка Webasto, Ebershpreher или нещо подобно - при недобра работа на тази печка би могло да излиза такъв пушек.

Обикновено печките са настроени да се включват при ниски температури Публикувано изображение/>

Антифриза как е ?

Имаш ли светеща чек лампа ?

Някви грешки - чел ли си колата на диагностика ?

Редактирано от iso_eu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не знам точно какво ще излезе колега но провери случайно да не би да имаш печка Webasto, Ebershpreher или нещо подобно - при недобра работа на тази печка би могло да излиза такъв пушек.

Обикновено печките са настроени да се включват при ниски температури Публикувано изображение/>

Антифриза как е ?

Имаш ли светеща чек лампа ?

Някви грешки - чел ли си колата на диагностика ?

Благодаря за отговора колега...ами вс. е ок..и антифриз не губи..и маслото е ок...и не свети чек лампата .няма грешки...а за печката, за която говориш, честно казано нямам представа.!..:rolleyes:/> иначе говорих по въпроса и с дурги колеги..и ми казаха, че дори и при чисто нови дизели, се наблюдава понякога сутрин особено в такова все още хладно време подобно явление и те го отдават на конденз и п- обогатена смес в началото..т.е. явно на действието на автосмукача...не съм много наясно съсн спецификата на тези дизели..особено по-новите..но това е което попрочетох и поразпитах...и се поуспокоих:rolleyes:/>...ще караме така без да се впрягаме толкова и това е..колата иначе е перфектна..никакви забележки...!!! жив и здрав да си и всичко най.!..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пропуснах да ти кажа че в София има много читав сервиз на Хонда - ОмбреВъв форума ще намериш координатите направи един консулт и една диагностика при него !;)/>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега..не есъм чувал з анего...но ще направим консултация...чувал съм за супер дизел на околовръстното ама там май си падат малко тарикати и скъпчии....Благдаря ти...!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...