Jump to content
addevil

Фенове и фенки помагайте, че ми се обикаля света!

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Гледахте ли клипчето? Понеже знам, че не всички са на ти с английския съм ви превела краткото разказче за мен и црх-а в Норвегия, което е достъпно под видеото. Ето го на български:

Беше началото на юни и аз, гаджето ми и моят CRX бяхме на почти 3000 километра от дома в далечната северната част на Европа. Пътувахме по усуканите, живописни норвежките пътища. Това беше еднo от най-страхотните ни преживявания!

Публикувано изображение

Имаше толкова много къмпинги там, точно както се надявахме. Беше едва първата нощ на пътуването, но ние бяхме толкова запленени от гледките, които се разкриваха пред нас по пътя, че закъсняхме за работното време на къмпинга. Имахме късмет и беше разрешено да разпънеш палатката си, да се настаниш и да се регистрираш на сутринта.

Събудих се, излязох от палатката, а навън беше толкова свежа сутрин в къмпинга Прейкестолен. Беше зелено с облаци - точно както ми харесва за разходка в планината. Отправихме се към самата скала Пулпит (или Прейкестолен). Бяхме вече в изходна позиция за нашето 2,5-часово преходче и пред нас имаше купища табели, обясняващи колко време ще отнеме изкачването, колко висока е самата скала и още много други. Нито една от тези табели обаче, не казваше колко уникални и завладяващи пейзажи са на път да разкрият пред нас щом се изкачим.

Публикувано изображение

Като една от най-посещаваните природни забележителности в Норвегия, на Прейкестолен беше наистина претъпкано, за разлика от пътищата и малките градчета, през които минахме предишния ден и за разлика от всяко друго място, което посетихме в Норвегия. Трябваше да чакаме на опашка, за да стъпим на ръба. Беше наш ред и ето ни и нас, застанали на ръба на правата отвесна скала - 604 метра вертикално над морското равнище. Спиращ дъха пейзаж. Това би задоволило повечето хора, но ние се чувствахме толкова вдъхновени, че искахме още. Изкачихме се на най-високата скала наоколо просто за да видим "Скалата на пророка" (Прейкестолен) от високо. Беше толкова зареждащо.

Публикувано изображение

И това беше само началото на нашето вълнуващо пътуване в земята на фиорди, скали и водопади, тунели и мостове с посока на север.

По пътя минахме покрай внушително мощният водопад, наречен Лангфос. Той е смятан за един от най-красивите водопади в света. Напълно съм съгласна с това! Посетихме Хагесунд и Олесунд, но не отделихме време да отидем до Берген. Вместо това, отидохме до "Атлантическия път" и "Тролския път".

Публикувано изображение

"Тролския път" създаваше усещане за приказна магия - беше обвит в мъгла. Минавахме през тунели, с фериботи до някои отдалечени малки планински пътчета. Дори минахме през летен ски курорт (не знаех, че съществуват такива места)! Видяхме толкова много забележителности по пътя, че би било невъзможно да се опише дори с хиляди думи. И имаше още толкова много, които не можахме да видим заради времето и парите, с които разполагахме.

Беше толкова вълнуващо да се пътува на север, че със сигурност знам, че ще се върнем в Норвегия за още... и следващия път през сезона на северното сияние! Ще се видим там!

Публикувано изображение

И така, тези които още не са гласували, да заповядат: ТУК

Редактирано от addevil
  • Нагоре 4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак съм аз! Два дни не съм ви ръчкала да гласувате и изостанах в гласуването...до никъде няма да го докарам без вашата подкрепа така че ако още не сте гласували сега е момента: Дайте своя глас!

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 и от мен!Глас подаден единствено заради превода ти на БГ език на описанието за пътешествието в Норвегия.Не е важно дали някой разбира английси,илии не.Форума е за българи,искаш помощ от българи,получаваш такава от българи.Желая ти успех.Явно си заразена от приключенски дух.Пожелавам ти да обиколиш поне толкова места по света,колкото мен.А това е много добро пожелание.:rolleyes:/>

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

+1 от мен :) упсех!

Редактирано от B7_
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Три бързи от мене ;) Успех!

Редактирано от Veseliq
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря виииии :) Още малко и може да стигна 1000рката :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последно напомняне :) Остават само 6 дни да изразите подкрепата си за мен и София като гласувате на този линк: цък

:cool: Поздрави и благодаря на всички, които вече са ме подкрепили!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+ 1 от мен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...