Jump to content
Red Line

Как да изработя изпускателен колектор за Д15б2

Recommended Posts

Здравейте колеги!Понеже ми излезна възможност да си изработя изпускателен колектор и се обръщам към вас с следното питане. С какви размери да са тръбите на колектора 4-1 и да пусна ли по дълъг самият колектор.Поздрави!П.П. Генерацията до гърнето е на 57 върешно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даи да почнеме от тука .Защо ще е 4-1 докъм 9к оборота ли ще въртиш .и защо ти е 57 вътре на д15ка :blink: .земи един китаец и го копирай и готоу .И знам че ще прозвучи банално ма при тея ниски цени вервай ми не си заслужава.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата е прав.Този размер на тръбите е огромен за 1.5 стоков мотор.(заводската е 38мм) Ще имаш загуба на въртящ момент и колата може да стане по-зле отколкото със заводските тръби.Също така по-добрият вариант за колектор е 4-2-1,защото ще получиш малко повече сила в ниските,където хондите така и така са слаби.Ако ще изработваш колектор,направи го едно цяло парче без фланци а тъба в тръба.Всяка снадка и промяна на диаметъра по генерацията води до загуби.Поздрави

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако няма да се настройва колата, може и да стане по-зле в ниските с генерация 57мм, но иначе едва ли. Ето инфо по темата: http://www.d-series.org/forums/1913917-post25.htmlВ чуждите форуми отдавна е доказано преимуществото във всички обороти на 3" (76мм) генерация за Б сериите, говорим за N/A. За Д серията не съм попадал на графики.И това дали е 4-2-1 или 4-1 няма голямо значение, важен е дизайна и изработката на колектора. Има много колектори 4-2-1 които се представят по-добре във всички обороти спрямо 4-1 и обратното. Та ако ще копираш дизайна гледай да е от някой колектор на реномирана фирма. Но дари си заслужава ръчната изработка не мога да коментирам.

Редактирано от EmZvr

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...