Jump to content
Guest pitbull

проблем със страничното огледало за обратно виждане

Recommended Posts

Guest pitbull

Колеги здравейте. От месец и половина имам хондичка(6-ген, японска) , но още като я купих имах проблем с дясното странично огледало. То е електрическо и проблемът е, че може да се движи на ляво и дясно, но на горе и на долу не върви. Иначе механизмът върти, но предполагам че се е откачило едното зъбно колело. Въпросът ми е знае ли някой как се разглабя огледалото, че мене малко ме е страх да не го счупя. Винтове видях единствено от вътрешната страна (зад самото огледало) но е много неудобно и отвертката не може да ги хване добре. Мерси предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Здрасти колега. Честито за хондичката ;) 1) Стъклото на огледалото /пробвай първо само него да махнеш/ се маха като просто го дадеш макс. наляво /надясно/ така че да се получи дупка отстрани и след това с ръка го махаш , хванато е на 3 "ябълки" .Не е трудно , направено е кадърно , но внимавай все пак. Твърде вероятно е едната от ябълките да не ти е закъчена за стъклото и затова да не се движи по едната ос.2) самото огледало цялостно се маха отвътре на вратата .... сваля се отново с ръка само капачето което крие винтовете , не е трудно . След това имаш 3 винта са които се държи огледалото . Лошото там е , че единият се отвива трудно /още по-трудно се завива/ защото кората на вратата пречи , освен ако не я махнеш , което лично според мен не си заслужава . Ако имаш извиваща се отверка , няма от какво да се притесняваш :pirate: .Като цяло дано не ти се налага да го сваляш цялото . 3) има и още едни 3 болта което свързват 2те части на огледалото .... там пинизи няма . Но и не виждам смисъл да ги пипаш изобщо ;)Направо си изтегли тоя мануал :http://store1.data.bg/rruusstt/Honda/!...ce%20Manual.pdfвътре си пише всичко , което те интересува по въпроса и още хиляди полезни неща !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pitbull

Колега много ти благодаря за бързия и изчерпателен отговор. :pirate: И аз подозирах че е една от ябълките. Още днес ще пробвам да го оправя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Пропуснах неща важно , което го пише и в мануал-а :намажи ябълките със нещо смазващо /графитна смазка , или грес .../Най-добре махни стъклото виж дали се движи всичко както му е реда , намажи смазка и го сложи после.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pitbull

Да, аз разгледах обстойно manual-a и вече ще знам първо да чета там пък после ако нещо не ми е ясно да питам :pirate: Още веднъж много благодаря за съветите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Arminius
;) много точно е описал колегата как се маха стъклото на огледалото,дърпай смело и да се счупи струва 6-7 лв. ново. тук в едно магазинче ги продават ;) .. аз имах същия проблем с моето странично огледалце на сивик-6. долу-горе се движи , ляво-дясно не иска ,но така и не го оправих щото дупката в която влиза ябълката нещо се е разширила и не я държи и постоянно излиза ;) и си го намествам ръчно - огледалото ;););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Колега не знам за кое имаш предвид 6-7лв , но истинско огледало сферично /само стъклото/ струва към 70лв .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Arminius

Колега не знам за кое имаш предвид 6-7лв , но истинско огледало сферично /само стъклото/ струва към 70лв .

говорим само за СТЪКЛОТО на огледалото нали .. защото моето струваше точно 7 лв. не съм казал че е оригинално ,а и само болен мозък може да даде 70 лв. за едно стъкълце при положение че ги има абсолютно същите и форма сферична, конична ,яйцевидна,бъбрековидна и каквато си пожелаеш че и цвета е едно към едно и пречупване и всичко ;) .. за 10 пъти по малко пари.. и ти вършат същата работа ако ще да пише "маде ин никарагуа" и само аз знам че не е оригинал .. но това си е мое мнение. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pitbull

колеги направих всичко по инструкциите както RUST каза. Лошото е че проблемът се оказа в счупена част от спиралата на която е ябълката. Сега ще видя как да я лепя. :blink: Като закрепвах на ново цялото огледало две от винтчетата ми паднаха между вратата и кората да се е.....а, и сега ще трябва и кората да махам за да си ги взема. Ама нищо това е късмета на начинаещия

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички. тази седмица ми предстои да си купя сивик 6-та генерация, който има едно счупено огледало. Може ли някой да ми препоръча място, от където мога да си купя само стъкло за дясното странично огледало. Мерси предварително.

Редактирано от Stefan Milev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, някой знае ли от къде мога да си купя стъкло за дясното странично огледало?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...