Jump to content
TheFastman

двигател б16а1 суап за сивик 5

Recommended Posts

здравейте колеги,ще помагам на един приятел да направим суап в сивик 5-та,двигателя е б16а1 от црх 2-ра,та питането ми е полуоските,тампоните и инсталацията да ли ще ни правят проблеми,абе като цяло някои ако го е правил или е по запознат да помогне...благодаря предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи с кой двигател е колата, в която ще го слагате.Ако си с най-малкия мотор, шенкелите също ще са за смяна.Инсталацията пак зависи от това с какъв двигател си сега.Кутията на А1 е с жило, ако сега си с помпа на съединителя, пак ще трябва промяна.

Редактирано от freesoul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шенкелите защо са за смяна ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако Сивика е с 1.3 мисля, че броя на шлиците на главината/карето няма да са същите като тези на каретата от Б16. Може и да греша, разбира се.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги сивика е д15 мини-ми! Въпроса е дали трябва да се преправя инсталацията или ще стане старата обд 0, жилото, тампоните ще станат ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги може ли по конкретни отговори:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шенкелите може да не ги сменя, шлиците на главините са 26 и на каретата на полуоските са 26 бр.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще стане тампона от към ангренажния ремък и тампона от съм скоростите т.е. двата странични. Предните лапи от Д серията не пасват и задната лапа също, взимаш си лапи от Б серия и готово. Скоростната кутия ти е със жило, но ако сте малко изобретателни може да използвате хидравличната помпа и да я направите да бута пръта, който всъщност дърпа жилото (поне при мене стана) Инсталацията ще иска да си я преправяш :) или да си купиш преходници от ОБД1 към ОБД0 :) Със здраве. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги двигателя е вече в колата инсталацията ми е на д15б2 тоест обд 0 на б16а1 също е обд 0 ако ги навържа по цветове кабелите ще стане ли ???? Какви други промени трябва да направя ? Публикувано изображение

и какво масло ще ми препоръчате да сложа в мотора и скоростите ... Аз мисля за 5w50 comma за двигателя и за скоростите хонда масло,добре ли е ???

Редактирано от vladkata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди известно време карах с Comma и честно да ти кажа беше много рядко и доста от него изчезваше.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...