TheFastman 1 #1 Публикувано 10 Януари, 2013 здравейте колеги,ще помагам на един приятел да направим суап в сивик 5-та,двигателя е б16а1 от црх 2-ра,та питането ми е полуоските,тампоните и инсталацията да ли ще ни правят проблеми,абе като цяло някои ако го е правил или е по запознат да помогне...благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
freesoul 125 #2 Отговорено 10 Януари, 2013 (Редактирано) Зависи с кой двигател е колата, в която ще го слагате.Ако си с най-малкия мотор, шенкелите също ще са за смяна.Инсталацията пак зависи от това с какъв двигател си сега.Кутията на А1 е с жило, ако сега си с помпа на съединителя, пак ще трябва промяна. Редактирано 10 Януари, 2013 от freesoul Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #3 Отговорено 10 Януари, 2013 Шенкелите защо са за смяна ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
freesoul 125 #4 Отговорено 10 Януари, 2013 Ако Сивика е с 1.3 мисля, че броя на шлиците на главината/карето няма да са същите като тези на каретата от Б16. Може и да греша, разбира се. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TheFastman 1 #5 Отговорено 12 Януари, 2013 колеги сивика е д15.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladkata 26 #6 Отговорено 15 Януари, 2013 Колеги сивика е д15 мини-ми! Въпроса е дали трябва да се преправя инсталацията или ще стане старата обд 0, жилото, тампоните ще станат ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TheFastman 1 #7 Отговорено 17 Януари, 2013 колеги може ли по конкретни отговори Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HONDA-TEAM 129 #8 Отговорено 17 Януари, 2013 Шенкелите може да не ги сменя, шлиците на главините са 26 и на каретата на полуоските са 26 бр. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spezov 63 #9 Отговорено 18 Януари, 2013 Ще стане тампона от към ангренажния ремък и тампона от съм скоростите т.е. двата странични. Предните лапи от Д серията не пасват и задната лапа също, взимаш си лапи от Б серия и готово. Скоростната кутия ти е със жило, но ако сте малко изобретателни може да използвате хидравличната помпа и да я направите да бута пръта, който всъщност дърпа жилото (поне при мене стана) Инсталацията ще иска да си я преправяш или да си купиш преходници от ОБД1 към ОБД0 Със здраве. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladkata 26 #10 Отговорено 28 Януари, 2013 (Редактирано) Колеги двигателя е вече в колата инсталацията ми е на д15б2 тоест обд 0 на б16а1 също е обд 0 ако ги навържа по цветове кабелите ще стане ли ???? Какви други промени трябва да направя ? и какво масло ще ми препоръчате да сложа в мотора и скоростите ... Аз мисля за 5w50 comma за двигателя и за скоростите хонда масло,добре ли е ??? Редактирано 28 Януари, 2013 от vladkata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #11 Отговорено 28 Януари, 2013 Преди известно време карах с Comma и честно да ти кажа беше много рядко и доста от него изчезваше. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове