Jump to content
h0nd@

Мнения за Honda Jazz (2002-2004)

Recommended Posts

Здравейте, имам желание да си купя нов (на старо)автомобил, който да е с нисък разход, добро качество, 4 врати и се спрях на посочения модел. Изчетох всички теми за Honda Jazz във форума ,но така и не можах да намеря отговор на някои от въпросите ми.1. Интересува ме какъв реален разход градско(Софийско)мога да очаквам? В каталозите пише 6.7л./100км., което е супер но реално може ли да се постигне?2. Има ли добра шумоизолация на купето и става ли за извънградски преходи (около 500 км.), каква скорост потдържа спокойно и при какъв разход?3. Кой двигател е за предпочитане 1.2(78кс.) или 1.4(83кс.) и на какво да обърна внимание при оглед на набелязания автомобил?Ще се радвам и на друга полезна информация, която ще ми бъде от полза при избора на подходящата Honda Jazz :)/>Поздрави и весели празници :)/>

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

имам желание да си купя нов (на старо)автомобил, който да е с нисък разход, добро качество, 4 врати и се спрях на посочения модел. Изчетох всички теми за Honda Jazz във форума ,но така и не можах да намеря отговор на някои от въпросите ми.

1. Интересува ме какъв реален разход градско(Софийско)мога да очаквам? В каталозите пише 6.7л./100км., което е супер но реално може ли да се постигне?

2. Има ли добра шумоизолация на купето и става ли за извънградски преходи (около 500 км.), каква скорост потдържа спокойно и при какъв разход?

3. Кой двигател е за предпочитане 1.2(78кс.) или 1.4(83кс.) и на какво да обърна внимание при оглед на набелязания автомобил?

Ще се радвам и на друга полезна информация, която ще ми бъде от полза при избора на подходящата Honda Jazz Публикувано изображение/>

 

Поздрави и весели празници Публикувано изображение/>

 

Здравей колега, имам такъв автомобил от 8 месеца с 1,2 мотора и до момента съм много доволен. а относно въпросите:

1. В София я карам от месец и половина разход 5,7-6,2 според зависи по кое време я карам и по какъв маршрут. Отварям една скоба че този разход е със спокойно каране и оборотомера рядко е отивал над 3000, все пак не е кола за състезания и няма много смисъл от натискане, така че ако гониш нисък разход лесно ще го постигнеш.

2. За шумоизолацията, двигателя е добре шумоизолиран за този клас кола, но шума от пътната настилка ако е по грапава определено си се чува, на по гладък асфалт няма проблем и е приятно тихо за този клас автомобил. Относно преходите, купето е достатъчно широко за нормалното пътуване на 4ма души. Аз се прибрах от Барселона с нея и не ми е било некомфортно. Разход Барселона София 4,8 скорост около 100км/ч. За скороста, до 120-130км/ч няма проблем да си ги поддържа и е конфортно, няма проблем и по-високи скорости да поддържа но на мен не ми е конфортно и ги избягвам. Иначе само за протокола максимума който постигна само за проба беше 185км/ч, но усещането си беше за излитане определено.

3. За двигателите аз с 1,2 мотора до момента не съм имал никакви проблеми, като конструкция принципно и двата двигателя са еднакви има малки разлики само в периферните системи. Доколкото съм чел в английския форум доста хора се оплакват от дроселовата клапа на 1,4, понеже управлението не и е с жило като на 1,2 и често се получавало да не реагира на натискането на педала. Отстраняването на този проблем доколкото пишат в повечето случаи е чрез смяна на целия дросел, а той е доста скъп, но пак казвам това съм го чел и нямам преки наблюдения. Иначе и двата мотора са с верига и по каталог не дават обслужване до 200 000км. Обърни внимание на лагерите на задните колела, защото там им е болното място, а вървят в комплект с главината и не са много евтини.

За друго не се сещам колега, ако имаш други въпроси питай с каквото мога ще помагам. Успех с избора!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...