Jump to content
Guest lookcho

Ie Vs. Firefox Vs Opera

IEvs.FFvs.Opera  

159 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Guest Al_Capone

За Maxthon ще вметна само: Да на основата на IE е, но дефектите му не е наследил, защото е правен от великата китайска стена. Сигурността и RSS-a му са на доста високо ниво, както и вградените функции за блкоиране на поп-ъпи и други подобни. А това че е на основата на IE му дава и малко предимства, но и малко недостатъци, които обаче китайците са отстранили със завидна хитрина и умения. Един от големите му недостатъци е че не работи с Addobe Acrobat Profesional или поне аз не съм го накарал да работи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Didko, хайде да не обиждаме. Аз не разбирам толкова от автомобили и не съм стъргнал да съскам с/у хората, ама компютрите са ми хоби от 20 години, а специално интернет програмирането ми е работа от дестина.

И понеже това ми е работата съм чел публикуванана в нет-а психология на лаик потребителя на компютри и в частност и за нет потрбителите. Говореше се как баш тези чиляци, като търсят в нет-а поглеждат само първите наколко връзки в търсачките и мислят че са открили всичко по темата. Това да опитат с нови ключови думи е нещо немислимо.

Така като гледам твоя резултат от търсене в Гугъл, май си опрял САМО до първата връзка. Ако беше погледнал 2-та щеше да видиш колко по-различни статистики има там - общо 4, а 2 по 2 доста различни. Е, тогава щеше да резбереш кокво означава, че не ми се търси правилна и актуална статистика.

резултати в Гугъл по думи: browser stats

1-ва връзка: клякай тук!

2-ра връзка: Доста по-различни данни от клякащите там

EDIT: Ако искате да видите по-точно колко памет ви ползва браузъра, трябва да гледате и използваната виртуална памет:

В Proccess таб-а на task-manager-a: View->Select columns...->чекнете Virtual memory size

Редактирано от sfu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HondaFanatic
Отговорено (Редактирано)

Al_Capone ...беше отворил 25 различни страници нали така....и взимаше 50/70МБ...просто показах какво става при Опера с 25 страници (всички заредени)но,смятам да спрем тва лудо сравняване,и всеки да си ползва каквото иска :D , но само споменавам че сам си я намерих Операта и почнах да я ползвам , и за мен Операта е много по сигурен и бърз "browser"

Редактирано от HondaFanatic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Тогава се загледай в разлика номер две при теб процесора е на 90% а при мен на около 10%.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава се загледай в разлика номер две при теб процесора е на 90% а при мен на около 10%.

Според мен FF е дърво. По-неудобен, проблемен, по едно време след всеки ъпдейт трябваше наново да се търсят и теглят плъгините, без които е по-зле и от ИЕ. Нищо лично, но хората почнаха да копират Операта и пак не успяват да го направят толкова удобен. Лично мнение :D

Да, възможността от 3рд парти плъгини е много добра, ама самия факт че без допълнителни плъгини табовете са практически неизползваеми...

Да мерите кое колко памет заема е безсмислено - Операта по дефолт настройки заема доста повече памет и държи кеша на последните отваряни страници - страшно е удобно да удариш бекспейс и веднага да видиш страницата на която си бил

Разни хора разни идеали казала котката и се облизала под опашката.

Един ползва това което идва с ОСа, друг се кефи на OSS , трети иска най-бързия и удобен браузър

Колкото до стандартите:

Opera 9 passes the Acid 2 test, making it the second browser to do so, and the first browser for Windows or Linux/UNIX to pass. It is the only current browser available for download for all of Windows, Linux/UNIX and Mac, that passes Acid 2.

:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз вече си изказах мнението и то е 100% за Опера, но все пак всеки може да ползва каквото му е удобно, в крайна сметка няма една истина на тоя свят.Искам само да попитам колегите по Опера за следния проблем. Значи свалих всияки възможни плъгини и кодеци и пак в "gametrailers.com" ми казват "опера няма приставка за windows media player". Може ли някой да пробва да гледа нещо и да види дали му излиза? Може да е от а.аната виста! :D

Редактирано от cloud

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Искам само да попитам колегите по Опера за следния проблем. Значи свалих всияки възможни плъгини и кодеци и пак в "gametrailers.com" ми казват "опера няма приставка за windows media player". Може ли някой да пробва да гледа нещо и да види дали му излиза? Може да е от а.аната виста! :D

с 9.50бета нямам проблем - току що гледах един трейлър от този сайт за проба. Мисля че съм инсталирал стандартния WMP плъгин който е общ с ФФ, компа е с XP(Windows Fundamentals for Legacy PC) + WMP11http://www.myopera.net/ е не лош ресурс с неща около и за Опера, при това на руски.плъгини за видео - http://cid-a93acc83e5ba9217.skydrive.live....ugins|_v2.8.rar Редактирано от Restless

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси! Знаех си! Значи все пак е от а.аната виста!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ех,процесора ми е P4 1.59Ghz@Restless......странното е че аз съм с XP , и пак ми дава това на много места,Опера 9.5, Windows Media Player 11 Редактирано от HondaFanatic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много взехте да се горещите и за това затварям темата :dry: ...btw. Firefox Rulez !!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...