Jump to content
Guest lookcho

Ie Vs. Firefox Vs Opera

IEvs.FFvs.Opera  

159 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Guest lookcho

няма нужда от коментар просто ми е интересно ,с каква нагласа сме в тая секта ... демек - open source или крадешком :P ...но все-пак ако некой иска нека коментира

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Аз ги ползвам и трите, но глас за Мозила щото него най-много.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

аз ползвам IE и Firefox.По-довлен съм от фокса, ама има неща които не ги отваря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

Мозилата е супер има скинчета и е по не бъгава, обаче на някои места ти искат IE

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

IE sux big time!Или казано иначе ИЕ е супер зле. Мозилата е върха. Но както казаха хората някой сайтове са консервативни и не искат да я поддържат - толкова по-зле за тях.П.С.Има един плъгин за Мозила: TabMixPlus (отваря много много опции на табовете и поне за мен прави разликата м/у добро и лошо)

Редактирано от surr3a1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

проблема по-скоро не е в консервативността на сайтовете ,а в некадърността на писачите и това ,че нямат собствено мнение ,а следват тенденциите наложени от Малкомеко

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Много обичам, когато сектантите файърфоксаджии почнат с проповедите. :cool: А поне половината от тях дори не знаят за какво става въпрос. :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

Много обичам, когато сектантите файърфоксаджии почнат с проповедите. :P А поне половината от тях дори не знаят за какво става въпрос. :cool:

що бре човек ... има си стандарт ,който се създава от W3C и microsoft просто не го спазват , въпреки че преди това са се съгласили с него ... това че 80% от разработчиците базират сайтове на microsoft-ски среди за разработка е проблема в случая ... а повечето от потребителите са неграмотни и като чуят browser казват "ааа explorer ли имаш первид" е причината влиянието на microsoft да е толкова разпространено ... но самия факт ,че тука има повече от 5% ползващи нещо различно от IE е доста показателен за това колко разумни и независими потребители има този форум ... въпреки че като става дума за софтуер българина попринцип си е доста разумен и независим пират :cool: .... кви глупости написах и аз ,ама айде :yes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Айде да направим малък тест кой браузър примерно не може да раздели блок от текст при указване на бекграунд с цсс и тогава да си говорим за коректно поддържане на стандартите. Също и за хоризонтално центриране на блок с цсс. И т.н. и т.н.Има още много примери, ама не ми се занимава, щото смятам тоя форум за удоволствие в свободното време, а не за бачкане. :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Много не съм притенциозен по отношение броузъри , не съм и маняк , но съм си доволен от КрейзиБроузър ( може и да съм некадърен , ама май за това си говорите :cool: ) ИЕ-то ме отвръщава :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

... не може да раздели блок от текст при указване на бекграунд с цсс и тогава да си говорим за коректно поддържане на стандартите. Също и за хоризонтално центриране на блок с цсс. И т.н. и т.н.

я поясни малко ,че не ми стана ясно , пък аз ще попитам някой дето разбира повече от мен и ще ти отговоря :cool: ... да не се излагам така

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RoadRaceR

Аз пък съм класик и си "поря" с тъпия ИЕ ...шото най-бързо ми отваря ! :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Аз пък съм класик и си "поря" с тъпия ИЕ ...шото най-бързо ми отваря !

:cool: Като гледам, тая тема ша стане като оная за маслото :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Още 1 глас за ИЕ от мен :D Напоследък се появи часпром и се върнах към старите си занимавки с web-dev ... та к'вото и да си говорим ФФ ми помага с неговите дев-тулчета за дебъгинг и т.н., но на ИЕ нещата просто си изглеждат така, както искам аз :) Като си говорим за стандарти ... защо трябва да се ограничаваме с тези на W3C? Давам прост пример - bordercolor. А ако някой ви даде професионално направен сайт с .net и ви каже да го правите на .php и .js ... ебаси хамалогията падна :):D:D Някой от вас пробва ли Windows Vista? Аз щото да :) и забравих кво е КДЕ и Гноме, и квито и да било изобщо прозорци, особено ако машинката ви поддържа Аеро темата :D:):D:D Утре ако не ме домързи и ако имам време ще ви постна няколко шота :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ashes

Я и Опера-та да спомена :) , че с МФ не съм бачкал. А ИЕ-ра, не рабори :) .

Редактирано от Ashes

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Вчера имах поредния сблъсък с великата "пълна поддържка" на CSS стандартите от ФФ. При див с указана абсолютна ширина и съдържание с картинка, по-широка от указаното, вместо дивът да се разтегли според съдържанието, както е логично, картинката остава да се рее над него, дивър си стои отдолу и изобщо става смърт с кисело зеле. Да не говорим, че за въпросния див такива неща като падинг и маргин, указани с цсс, изобщо не се появяват. :) Освен да взема да се изливам в тая тема всеки път, когато ФФ ми скъса нервите. Ще бъде весело четиво като го разровя на стари години. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest J&D

За анкетата - ползвам първите две, така че не знам как да гласувам.Ама признавам без бой - не съм разбирач.Май Мозилата повече ми допада.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

..........Но както казаха хората някой сайтове са консервативни и не искат да я поддържат - толкова по-зле за тях...........

Не си прав колега,по-скоро Виктор има право.....а по отношение на сайтовете, които не работят с ФФ, причината е, че този броузър не поддържа доста неща. Аз използвам в повечето си време ФФ, защото IE6 си има проблеми със секюритито и по никакви други причини. Но моето мнение е, че ако в IE7 са оправили проблемите със защитата, това ще бъде следващия най-използван броузър.

..........IE sux big time!Или казано иначе ИЕ е супер зле. Мозилата е върха. ..........

Един съвет към всички.Колеги, не правете такива изказвания, а се обосновайте, когато имате мнение по даден въпрос. Защото подобни мнения като "M$ sucks, Linux rules" или "OpenSource rules", или каквото щете друго се пишат от хора, които обикновено не разбират нищо, а повтарят за да са в крак с модата и постват въпросните си мнения от краденото копие на MS Windows на PC-то си. Не защитавам ничия платформа, аз самия се налага да работя и с двата вида и мога да кажа, че за всяка си има място под слънцето и за всеки един проект може да има предимства или недостатъци пред другата. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

... Но моето мнение е, че ако в IE7 са оправили проблемите със защитата, това ще бъде следващия най-използван броузър.

не си прав :) освен ако нямаш предвид себеси ... ИЕ е най-използвания браузър

подобни мнения като "M$ sucks"

са много верни :) , но само в някой отношения ...не е случайно изказването на бат'Били че виндовс е стигнал задънена улица и сега излиза на пазара последния от вида ... междувременно microsoft работят със FF за да постигнат максимална съвместимост със vista и после почват разработки на linux базирани сървърни и мобилни операционни системи ... пренасят MSoffice под linux и вече работят над следващата си game-конзола .... според мен цялата истина е че Бил Гейтс направи адски много за компютърната индустрия и е най-голямия финансов гений и поради тази причина смята да приключи съспобеда ,а не със загуба ... а тия след него да се мъчат :) и да сърбат попарата ...

... наистина нямаме право да псуваме нещо което сами сме си избрали да ползваме и дори не сме плащали ... и това се отнася и за крадения софтуер на Microsoft и за OpenSource и за Free софтуера ... нещо като не те кефи не го крадеш или си го пренаписваш или ако е OpenSource имаш пълното право да го промениш ...

Но все пак темата не я пуснах да се караме или нещо от сорта и надявам се никой не се сърди на някой друг заради възгледите му ...

Аз лично откакто ползвам FF,TB и OO ,и още известно количество безплатни програмки постигнах следното :

диска си го смених преди 2 години от 80+20GB на 250GB ... преинсталирах Windows и от тогава трупам боклуци по него ... доста софтуер е минал през него ,компютъра не се гаси освен за почистване или като спре тока... през цялото време бачка на 100% - като не го ползвам аз го ползват BOINC , първите 6 месеца бях със едно 486 за firewall, после го разкарах че ми бавеше нета ,15 месеца без защита ,като windows-ките са изключени ,а сега съм едно безжично рутерче щото станахме с повечко компютри вкъщи ... и през цялото това време тоя windows не мие е забил не се е рестартирал самоволно и не е червясъл ... хубавото е че нещо като не те кефи как работи вземаш следващото и съвестта ти е чиста че ползваш нещо без да си го откраднал ..........................

много се отплеснах от темата :D .... ама може и да не го четете цялото това

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Обещаните spy shoots от Windows Vista FINAL :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

изглежда добре :D , но това ще е докато не му орежа всичките графични глезотии които мога както направих с XP като го видях :) ...я кажи на каква машина си го пуснал ? и как се държеше ... и кога ще излезе SP2 :):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

А относно IE7, мога да кажа, че се зарежда значително по-бързо от всичките видове ФФ, поне на моята (вече застаряла) машина. Да, коренно различен е като интерфейс от IE6, но ми отне точно 2 часа да свикна с него, което показва, че който го е измислял, добре се е справил. Ако има желаещи, мога да споделя още проблеми на FF с поддържката на CSS. Но като гледам, явно се предпочита само да се говори кой съквал и кой бил най-великият, без доказателства. Нищо, живи и здрави. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Я и Опера-та да спомена :) ...

А нея научиха ли я да разбира от border="0"? :):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Хм... аз просто толкова много мразя ИЕ, че ми беше неприятно въобще да говоря за него.1. няма табове което пълни таск бара2. за да отворя нов сайт трябва да отварям нов прозорец, което действие ми е крайно омразно3. по-бавен ми е от ФФ4. няма никакви опции за даунлоуд като мениджъра на ФФ5. забива6. няма теми (skins).Сигурно има още, но не ми се мъчи... като цяло мен ме интересува функционалност и добър изглед. Не се занимавам с web design в момента и от такава гледна точка не мога да говоря.ФФ е просто много по-удобен за работа за мен лично.И да не забравяме, че има плъгин дето зарежда ИЕ в таб на ФФ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

IE7 има и табове и е по-бърз от FF (било то 2 или 1.5). И досега не ми е забил нито веднъж. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

Обаче чух от мои колеги, че има сайтове дето 7ма версия не ги показва особено... ти какво мислиш по въпроса?Аз не съм я пробвал и не мога да кажа...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kicko

на мен пък IE7 ми е забивал неведнъж, и малко кофти е тва че заради един забил Tab като го kill-на губя всички, а пък аз често обичам да си оставям 7-8 tab-а с неща които да си прочета по-късно....но това е бял кахър.... пак си го обичам :) а другите 2 си ги ползвам също, стават за второстепенен browser но само толковаа, за сайтовете които не показва IE7 - до скоро май и partnersource сайта на M$ не можеше да отваря - имаше едни такива менюта които изскачаха но не можеше да се клика нищо по тях, като кликнеш все едно е прозрачно и кликаш на това което е под него.... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

на мен пък IE7 ми е забивал неведнъж, и малко кофти е тва че заради един забил Tab като го kill-на губя всички...

и не само тях ,а и explorer като цяло :) и с него заминават понякога и други работи ....а Victor за това ,че не ни интересува , не е вярно , просто разкажи , няма да се сърдим ,а може и да си намериш опонент

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest metal

ie7 бил най-добрия, най-бързия и т.н. ?!дада и един мармот. И ако (например) умре (което му се случва) - дали после ми отваря табовете докъдето съм бил? 10-12 таба как се отварят? Оххх, кеф...А ако съм имал въпросните табове, и съм цъкал по сайт който не признава кликане тип "отвори в нов таб" (примерно с джаба-скрипт се отваря нов браузър), и реша да гаса писито, в какъв ред трябва да бъдат затваряни прозорците, за да ми бъдат възстановени табовете? И т.н. и т.н. Аз ползвам Опера от 6-7 години, ако не повече, тъкмо беше излязла версия 3. В която забележете се беше появила революционна опция в браузването - табове... и от версия 5 насам си прехвърлям отметките от версия на версия :)Предпочитам да ползвам програмата, която създава новите неща, не тази, която копира. Че Операта си има кривици (особено от гледна точка на сайтописачите) - има. Друго си е да пишеш за ИЕ и да не ти пука какво казват на http://validator.w3.org за спазването на стандартите (не че осъждам... напротив много добре разбирам хората), но все пак Опера 9 май мина ACID2 теста :) А приказките за скорост по отношение на ФФ и ИЕ... been there done that... закълнете се да говорите истината, само истината и цялата истина... след това можем да помълчим .... ще изглежда като някой да дойде в този форум и да почне да обяснява, че Шкодите са най-добрите "бегачки"off: хехе, чудесен флейм пост :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest semionov

Аз ползвам Firefox, защото може да прави всичко, което ми трябва, и ми е удобен. Освен това върви на UNIX-базирани системи, каквато ползвам аз.Не е най-бърз, не е много конфигурируем, нито има най-много екстри, обаче е простичък и надежден. Работи учудващо безпроблемно за софтуер с отворен код :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

на мен пък IE7 ми е забивал неведнъж, и малко кофти е тва че заради един забил Tab като го kill-на губя всички, а пък аз често обичам да си оставям 7-8 tab-а с неща които да си прочета по-късно....но това е бял кахър.... пак си го обичам ;) ...........

Когато ми крашне FF ми се случва същото, отиват си всички табове. FF има още няколко бъга, които не са ги оправили и при версия 2Единя е много досаден и не съм хванал още как се получава. При стартиране на FF ми се зарежда процеса firefox.exe, но не се визуализира интерфейса на броусъра. Ако го стартираш отново пак се зарежда процеса и не излиза прозореца. Няма как да го извикаш и да продължиш работа ако не убиеш всички процеси на FF и да ги стартираш отново. Това не се случва много често, но все пак.....Под Windows наистина Броузъра е IE, ако на някой му зарежда бавно или крашва често е заради "омазана " система. FF е пъти по-бавен и тежък от IE, но доста по-сигурен от IE6. Надявам се да са оправили проблемите със секюритито при IE7, ако е така, това ще е броузъра за мен :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho
http://www.mozilla.com/en-US/излезе мозила 3 , и днес е денят за сваляне ;) ... целта е да се постави световен рекорд , но за съжаление файла не може да се намери на сървъра ;) което според мен значи че са си достигнали максимума конекции и трябва да си голям късметлия за да я изтеглиш точно днес ... ще чакаме ден-два

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

http://www.mozilla.com/en-US/излезе мозила 3 , и днес е денят за сваляне ;) ... целта е да се постави световен рекорд , но за съжаление файла не може да се намери на сървъра ;) което според мен значи че са си достигнали максимума конекции и трябва да си голям късметлия за да я изтеглиш точно днес ... ще чакаме ден-два

Аз я изтеглих ;), 7 мб, дайте мейли да пращам ;)Сега ще я пробваме да видим какво ново ;) Редактирано от tazzz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди доста време бях много голям фен на Мозила Файърфокс, ама е нормално, като повечето хора. После са запалих по Опера и останах страшно доволен. Като си взех лаптопа, реших на него да си карам с ИЕ, така и така е с Виста, няма да му развалям пакета я. Обаче преди няколко дни пак си сложих Опера и тоя път ще си остана с нея. Почти толкова бърза е колкото и хондата ми ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... така и така е с Виста, няма да му развалям пакета я...

Оправя ли се с тая тежкотоварна виста лапота? Моя като го купих и той беше с Виста, ама много тежка бе, и много място заема, и нито една програма не ми работеше като хората, да не говорим че по менютата нищо не можех да намирам.. И си ложих ХР, НО тъпанарите от Тошиба нямат драйвери за моя модел лаптоп, само за Виста (псува) и голямото ужас е, Ръсто знае най-добре. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък отварям темата и без да гледам датата ПРАААС един глас за Опера ;)Заблудени души, новият ФФ го ползвам известно време (до последната бета) и честн оказано нищо ново не открих. Айде да видим редовия потребител какво ще открие.А колкото до това че е излязъл новия ФФ, мисля че вече от седмица е излязла новата Опера, така че цък-> http://www.opera.com/ <-цъкПък cloud вика че само за Уиндоус била добра. Да ти кажа, под линукс си бачка операта та пее :-)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kalmara
Отговорено (Редактирано)

Opera 4 life ;)От както преминах през доста ядове с Интертъп Експлорер (по-точно Avant Browser, който ползва системните файлове на IE) реших, че е време за промяна ... но мозилата просто не ми допадна като функционалност. ;)п.п.

Аз пък отварям темата и без да гледам датата ПРАААС един глас за Опера ;)

И аз така ... въобще не ми направи впечатление, от както постнах се загледах на писаниците над мен и се усетих... ;) Редактирано от kalmara

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз имам наблюдения само с Ubuntu, ама щом казваш, още по добре! Значи Опера = Хонда = Нокиа и тн. :D

Това не го разбрах много... аз ползвам Убунту с Opera и Firefox, както и ползвам Opera и firefox под Windows. Просто така идват нещата че съм принуден да ползвам и двата браузъра и под двете ОС. От тези наблюдения мога да кажа че Операта си е номер 1 навсякъде (за мен). Иначе наскоро си купих Нокия Е51 :) И карам Хонда Прелюд :D Гъзар от всякъде :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

FF си е екстра. IE го забравих на втората минута след като си инсталирах FF.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...