Jump to content
vesivanova

Въпрос за осветление

Recommended Posts

Колеги, някой да е наясно с осветлението на авиационна (самолетна) писта, в частност тези на софийското летище. Имам въпроси свързани със служебна задача, а не съм наясно с технологията. Извинения за темата, но ми е спешно и търся инфо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека да отделим и необходимото внимание на самата писта и нейните технически параметри (тук става дума за старата писта на летище София). Дължината й е 2800 метра, при използваема ширина 45 метра. За ориентация е изградена сложна система от светлини, разположени по краищата на пистата. Входно-ограничителните светлини са 12 на брой и са в зелен цвят, страничните са през 60 метра, двустранно насочени, а осевото осветление са жълти лампи през 30 метра. В последните 300 метра светлините са само червени и ограничават пистата. В началото на полоса 27 има светлинен килим, с цел обозначаване зоната на кацане. Самият светлинен килим представлява няколко реда вкопани в бетона лампи.http://www.geomedia....846dc40d2eb508e

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да издам скици за УПИ-та на територията на летищен комплекс София. Скиците са метри и района ни ги възлага. За целта се попълва кадастралната основа - наземни и надземни обекти. Имотите, контурите и сградите са ясни, но след реконструкцията на пистите има нови неща.Имам достатъчно точно за целта аерофото, но виждам много "лампички". Въпросът ми е кои са наземни, кои надземни и с каква височина, кои предполагат подземна инфраструктура, т. е. шахти, дали са осветени, кои са радио-маяци или др. Търся човек, който ги е виждал отблизо и има идея кое какво е. Нямам време да моля за достъп. Отново се извинявам за темата.ПС: Коко, говорих с Боби, но той е правил друг тип измервания и не е наясно с моите въпроси. Утре обеща контанкт, но аз си питам, лампичките са много, а срока ми е вчера.

Редактирано от vesivanova

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във зоната на пистата всички прожектори предполагат подземна инфраструктура. Правил съм инфраструктура на летище чиято писта е 600 метра. всички кабели бяха в шахти в обсадни тръби метални. Надявам се не съм прекалено закъснял с отговора. Щото отговарям малко в други ден :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:ban::offtopic::D :D :D Вдругиден вика :D :D Те построиха половината писта

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...