Jump to content
ivoivan

двигател за акорд D16B6

Recommended Posts

здравейте,казам акорд 1,6 116 кс. '99. Преди седмица докато си бръмча взе че изпуши нещо. В сервиза ме зарадваха, че ми е занимал двигателя и трябвало да му се смени цялата долна част :angry: , т.е. всичко без главата. Ясно е, че нов няма да купувам та за това ще трябва да обикалям да търся второупотребка.В този ред на мисли за сега ме интересуват два въпроса:1. тъй като ми трябва само част от двигателя дали има съвместимост между различните двигатели, т.е. трябва да е точно от този модел или има вероятност да пасне нещо друго 1,6 116 КС с от тази или близка година. Мисля, че моя двигател е D16B6 ама не съм много сигурен (даже не знам какво точно означава това :shy: )2. ако някой има представа нека ме ориентира за каква сума да се подготвя.Предварително благодаря на отозовалите се!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво точно му има на твоя???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ебати майсторите :D Те по тая логика като ти тропне накрайник ще ти кажат да смениш колата :DСмени сервиза.

Редактирано от barsi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм сигурен точно какво се е случило, но доколкото разбрах се е счупил картера и е изтекло маслото. от там едното бурало било натиснало нещо надолу и било счупило нещо друго. естествено предвид че не вдявам много може и това да са пълни глупости дето ги пиша ама май нещо такова се е случило. лошото е че не ми е светвала лампата на маслото (може би датчика за маслото нещо не е наред)и не е ясно колко време съм я карал без масло. случката беше след около 70 км пробег по магистрала и след като отбих отдолу имаше масло. като отворихме двигателя в сервиза и то наистина грам масло нямаше вътре. сколнен съм да вярвам на майстора, въпреки че го посещавам за първи път - от няколко места получих доста добри препоръки за него и изглежда надежден.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега по твоето обяснение наистина изглежда че всичко е заминало,,можеш да ползваш всяко долнище,което започва със d16 като може да е и от по стара година от твоята кола:rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо да я видят какво и е. Ако не си заслужава ремонта, в "платени обяви" име един от вашия край. Той може да има двигател като за теб на добра цена ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте,казам акорд 1,6 116 кс. '99. Преди седмица докато си бръмча взе че изпуши нещо. В сервиза ме зарадваха, че ми е занимал двигателя и трябвало да му се смени цялата долна част :angry: , т.е. всичко без главата....

Като не разбираш, що не си купиш цял мотор да не сменяш долни части!!!Смех, батка, кълвачи да искаш и топла бира! :lol: Редактирано от Sebulba

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...