iRONY 0 #1 Публикувано 28 Октомври, 2012 Здравейте,Имам проблеми с двигателя ( D16V1 ) - в ниски обороти (под 2000) стана леко тромав, имам усещането че няма мощност.Проблема се проявява с променлива сила - по някога е по-силно осезаем, понякога почти не се усеща.Започна да ми светва грешка - "Misfire detected" на всички цилиндри. Сменихме свещите - грешката продължи да се появява. Сложихме "заглушка" на EGR-a, почистхме дроселовата клапа и стъпковото моторче - като резултат има подобрение, но проблема си остава.Спря да ми светва "Mifire detected", сега ми светва грешка за EGR-a, което си е логично.Странното (според мен) което забелязвам е много високото предварение по време на движение и особено при ускорение - движи се в граници между 25 - 35 градуса. На място e в диапазона 6-8 градуса.Ако някой има идеи или предположения, ще съм благодарен за всякаква помощ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
musset 1 #2 Отговорено 5 Ноември, 2012 Не ти е голямо предварението - там трябва да е. На място обаче 11-15, 8 мнооого малко ми се вижда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gum 2 #3 Отговорено 5 Ноември, 2012 На моята също показваше грешка EGR изчистих смукателните колектори и чека изгасна вече 7000км. не е светнал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iRONY 0 #4 Отговорено 5 Ноември, 2012 На моята също показваше грешка EGR изчистих смукателните колектори и чека изгасна вече 7000км. не е светнал.При мен EGR-a свети защото съм го "затапил" принудително. Притесняват ме по-скоро другите "чалъми" дето се появяват от време на време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове