Bionect 1 #1 Публикувано 7 Октомври, 2012 Колеги искам да попитам от скоро съм с Хонда Сивик 7 генерация 1.6 в-тек Спорт . Та колата е със спортно окачване и с "някакви" 15" джанти, които не стоят добре. Искам да сложа 17". Та въпроса ми е: Дали няма да "тежат" на колата? или да не се изхвърлям и да сложа 16". Ако някой е по запознат или е карал с такива да сподели, също така приемам и предложения за такива джанти..Хубав ден Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
enchev87 59 #2 Отговорено 8 Октомври, 2012 Определено ще са по тежки 17" ки, пък и по нашите хубави пътища нз, ама всеки си знае. Във форума се продават 17ки от type R, 7 gen, според мен тва е най добрия вариант.Има и някви леки модели на OZ, имаше тема във форума. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #3 Отговорено 8 Октомври, 2012 7 ген, както и по-новите автомобили имат доста "тлъсто" излъчване, и за да изглеждат добре йм трябват по-големи джанти. 17ки са добра идея, ако гониш визия, но първо провери цените на новите гуми, да няма неприятни изненади после. Разхода и ускорението определено ще се влошат, но няма как - това е компромиса. Джанти от тайп Р няма да станат на твоята, защото са с 5 болта, а не с 4. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #4 Отговорено 8 Октомври, 2012 Крис, от 7-иците не само Тайп Р са с по 5 болта, има и такива по 1.4, 1.6 и 2.0, както и дизелчетата с по 5х114.3. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivorpetkov 16 #5 Отговорено 8 Октомври, 2012 (Редактирано) Та колата е със ... 15" джанти, които не стоят добре.Преди време имаше подходящи за 7-ца Хонда джанти 16-ки в Бултрако София на доста изгодна цена.Това което тогава ме отказа беше именно цената на гумите за тях, както и че намирането на предпочитан модел с нов ДОТ си беше почти невъзможно. Така си останах на 15-ки. В крайна сметка при запазване на външния диаметър не се постига кой знае каква визия "търкалото" пак си е малко само където може да го "избочиш" по всяко време.П.П.Нищо чудно въпросните 16-ки още да се продават - бяха по 140 лв. бройката. Редактирано 8 Октомври, 2012 от Ивайло Петков Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bionect 1 #6 Отговорено 8 Октомври, 2012 Дам, моята е с 4 болта 4х100 с централен 56. За ускорението е ясно, гоним някаква визия, защото колата си е с прагове и мисля, че една черна 17" джанта на светло сивия Сивик ще стои много добре ... П.С. А за новите гуми то е ясно, ще се търкалят някакви прилични втора ръка :Х Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
freesoul 125 #7 Отговорено 8 Октомври, 2012 Има модели 17", които вероятно ще са по-леки от твоите 15ки в момента. Така че не винаги по-голямата джанти тежи повече. Визията е ясно, че ще се подобри, но не с 16-ки. Задължително със 17ки, тъй като колата си е обемна. Слагаш и по-ниски пружини и си готов, след като търсиш визия. 15-ките си ги остави за зимни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bionect 1 #8 Отговорено 8 Октомври, 2012 Тя колата си е със спортно окачване и предполагам че пружините са си къси. Така е 17" джанта "отваря' много повече : Има модели 17", които вероятно ще са по-леки от твоите 15ки в момента. Така че не винаги по-голямата джанти тежи повече. Визията е ясно, че ще се подобри, но не с 16-ки. Задължително със 17ки, тъй като колата си е обемна. Слагаш и по-ниски пружини и си готов, след като търсиш визия. 15-ките си ги остави за зимни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM* 0 #9 Отговорено 1 Ноември, 2017 Влизат ли 15ки джанти на Сивик 1.6 110 Спорт ?? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове