Jump to content
Guest Бладимир

Дрънчене на задното окачване

Recommended Posts

Guest Бладимир

Карам Хонда Сижик 6.ген. и от известно време чувам отзад вляво и дясно едно много изнервящо металическо дрънчене ( поскърцване ) при преминаване през дупки - дали е окачване или нешто се е рзхлабено и трака - баси побъркваме. Дайте съвет колеги

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Бладимир

Тампони !!!

tova mai e po-malkoto zlo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest denis

При всички положения трябва да я закараш в сервиз да я погледнат окачванеето. Скоро сменях тампони (задни), но се чуваше по скоро потракване, отколкото скърцане

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rossen

Дрънчене или скърцане?Ако е скърцане, продължава ли да скърца след като преминеш през локви или при дъждовно време?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Бладимир

Po-skoro e potrakvane - siaka6 imama 2 razhlabeni 6aibi edna v/u druga - na tova bih oprili4il zvuka koito 4uvam

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rossen

Щом е по-скоро потракване, колегите по-горе са си казали мнението - вероятно е тампон. Естествено по-добре е да се види в сервиз.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kyryl

Предстои ми подмяна на големите тампони на задните носачи тъй като са се нацепили .Днес един приятел ми купи такива от Пловдив ,но се оказа че са плътни а моите стари имат кухини . :D Колеги, моля всеки който е използвал тампоните на Матьо Шиков да сподели мнение дали има промяна в поведението на автомобила/твърдо возене,повече шум,нестабилност и др/.Благодаря предварително !!!:P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

има промяна в стабилността на колата, особено ако старите 'кухи' тампони са били доста напукани, че и леко закъсани -- колата с новите тампони почва да си следи пътя, а не да я бориш постоянно да влезе в правия път.Може да са плътни, но не са твърди, пак си се усукват, вършат си работата. за нашите дупки са идеални

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buzy

Дрънчене или скърцане?Ако е скърцане, продължава ли да скърца след като преминеш през локви или при дъждовно време?

При мен има и дрънчене и гадно скърцене , но като е дъждовно или по - влажно скърцането спира и дрънчането като че ли намалява. :rolleyes: Колеги кажете как сте процедирали ако сте имали същия досаден проблем ? Да имам закъсани задни тампони , кажете нещо за скърцането.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rossen

При мен има и дрънчене и гадно скърцене , но като е дъждовно или по - влажно скърцането спира и дрънчането като че ли намалява. :) Колеги кажете как сте процедирали ако сте имали същия досаден проблем ? Да имам закъсани задни тампони , кажете нещо за скърцането.
Пръскане със силиконов спрей на всички гумени неща по окачването - смазва и предпазва.... :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам Хонда Сижик 6.ген. и от известно време чувам отзад вляво и дясно едно много изнервящо металическо дрънчене ( поскърцване ) при преминаване през дупки - дали е окачване или нешто се е рзхлабено и трака - баси побъркваме. Дайте съвет колеги

Караам Civic 96 c 3 врати аз го имам същия проблем леко при тракване и прескърцване вадих всички кори селикон им слагах но нямаше ефект обаче забелязах нещо като седне от зад човек не скърца и аз не знам вече какво да правя ако някои е правил подобно нещо нека да сподели поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах подобно потракване отзад, но като натискам спирачките, намалява. Ходих на сервиз, провериха тампоните - не беше от тях. После се оказа, че машинката на накладките или по-точно някаква ламаринка се била разхлабила и това тракало.Просто идея какво може да е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hEka

2 големи и 4 малки от шиков сменени в началото на тази година... плътни... много доволен... няма мърдане от пътя ... нямам база за сравнение с оригинални понеже като я взех си бяха отишли вече старите ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен има и дрънчене и гадно скърцене , но като е дъждовно или по - влажно скърцането спира и дрънчането като че ли намалява. :) Колеги кажете как сте процедирали ако сте имали същия досаден проблем ? Да имам закъсани задни тампони , кажете нещо за скърцането.
Аз си мисля че ще е от корите самите копчета и има един студиопор прехванат на задните кори и за него се самнявам да не да скърца той ебали му маиката 5000 неща може да са

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:cool: Колеги корите и нещо по интериора няма как да издава звук който колегата е описал :lol:

Според мен-задните големи тампони.

Що се отнася за тези на Матьо Шиков не съм чул нищо лошо ,а само доволни клиенти основно от съотношението цена качество,но ще видим след 2,3 години ;)

Искам да спомена мнение само:

Хонда не са ги направили случайно "кухи"-бъдете сигурни че има замисъл.

Ами много ясно че колата ще е по добре с каквито и да е тампони(алтернативни) в сравнение с оригиналните на над 10 години и хиляди километри и безброй дупки-това е повече от ясно но моето мнение е че слагате оригинални и до края на живота на колата ги забравяте.

Иначе кой ще гарантира ,че алтернативните решения от Китай ,Тайван и България ще изкарат повече от 1,2 години.

Аз бих инвестирал в оригиналните ако смятам да си карам колата поече от 2 години.Не искам компромиси със стабилност и возия.Не са чак непосилна цифра-май са около 130лв двата.

Поговорката говори сама по себе си: Не съм достатъчно богат за да си купувам евтини неща(еднодневки) .Sorry за off topica. :cool:

Всеки сам да си преценя

Редактирано от vtec

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:cool: Колеги корите и нещо по интериора няма как да издава звук който колегата е описал :lol:

Според мен-задните големи тампони.

Що се отнася за тези на Матьо Шиков не съм чул нищо лошо ,а само доволни клиенти основно от съотношението цена качество,но ще видим след 2,3 години ;)

Искам да спомена мнение само:

Хонда не са ги направили случайно "кухи"-бъдете сигурни че има замисъл.

Ами много ясно че колата ще е по добре с каквито и да е тампони(алтернативни) в сравнение с оригиналните на над 10 години и хиляди километри и безброй дупки-това е повече от ясно но моето мнение е че слагате оригинални и до края на живота на колата ги забравяте.

Иначе кой ще гарантира ,че алтернативните решения от Китай ,Тайван и България ще изкарат повече от 1,2 години.

Аз бих инвестирал в оригиналните ако смятам да си карам колата поече от 2 години.Не искам компромиси със стабилност и возия.Не са чак непосилна цифра-май са около 130лв двата.

Поговорката говори сама по себе си: Не съм достатъчно богат за да си купувам евтини неща(еднодневки) .Sorry за off topica. :cool:

Всеки сам да си преценя

Znachi tova skarcane moje li da e ot tampon kato minavam prez dupki ima edno skyrcane ot zad kato e mokro ne skarca kache li mnogo i mislq da hoda sega na serviz da vidim kakvo e tova pozdravi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най вероятно са задните тампони.Погледни я на стенд някъде.И ако са те,взимай оригинални и ще ти е мирна главата :cool::cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...