Кирето 15 #1 Публикувано 4 Октомври, 2012 От понеделник съм на нова квартира и половината контакти не работят..... Установявам следното там където е фазата (като допра фазомера и ми светва) жицата е вързана и за засемителната клема а нулата си е вързана само за другото болче.Така ли трябва да е вързан контакта? Принципно тоя контакт не работи какво да правя/:huh: поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DundyTheCroc 2 #2 Отговорено 4 Октомври, 2012 (Редактирано) Фазата трябва да е само към едната клема, нулата може с мостче да е вързана и към клемите за заземяване. Както си в момента имаш фаза към корпуса на уреда, което е слабо казано опасно! Редактирано 4 Октомври, 2012 от DundyTheCroc 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
www.spirit 338 #3 Отговорено 5 Октомври, 2012 Подкрепям горното мнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edikoisi 165 #4 Отговорено 5 Октомври, 2012 това че лампичлата на фазомера свети неозначава че това е фаза на 100% Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko_bo 106 #5 Отговорено 5 Октомври, 2012 много е трудно да се отгатне ситуацията така .... може би не е зле някоя снимка да покажеш..иначе и аз подкрепям мнението на колегата DundyTheCroc Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lenovo 25 #6 Отговорено 5 Октомври, 2012 не знам ама гасете бушонит е като барате жиците и ги гледайте по няколко пъти че да няма бели ,като гледам как са вързани контактите............... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кирето 15 #7 Отговорено 9 Октомври, 2012 Колегите по - горе са прави!Оправих си контактите. Нямаше кой да ми помогне и все пак ако имате проблем със силнотокова инсталация стига да има по компетентни не се колебайте а се обърнете към тях.И без фазомер и свален бушон не работете.Благодаря за инфото колеги Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове