batko777 86 #1 Публикувано 30 Септември, 2012 Проблема ми е ,че колата много кляка като се качим 3-4 човека,да не говорим за багаж.Мислех си да сложа пружини и амортисьори от Вти защото чух че по твърди от заводските ми (има ли смисъл).Не искам да слагам спортни за да не друса като каруца пък и да не стане много ниска.Моля за съвет Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #2 Отговорено 1 Октомври, 2012 Е ти хем искаш да не кляка, хем да не друса то такъв вариант почти няма ..За да не кляка ти трябват по твърди пружини, но пък тогава започва да друса .. Направи и леко повдигане отзад със стоковите пружини и и смени шоковите тампони с по дълги и мисля, че ще решиш проблема с клякането .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #3 Отговорено 2 Октомври, 2012 а изпуснали амортисьори? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #4 Отговорено 3 Октомври, 2012 Амортисьорите нямат нищо общо с височината. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
freesoul 125 #5 Отговорено 3 Октомври, 2012 Сложи си гумени тампони между навивките на пружината, които да не позволяват да се свиват при натоварване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #6 Отговорено 3 Октомври, 2012 що пък амортисьорите да нямат нищо общо като са убити от лашкане при най-малкото усилие клякат..също така пружините омекват ..принципно при товарени коли съм го забелязал това и все пак ако сте 3-4ма по 100 и кусур килограма нормално да клекне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #7 Отговорено 3 Октомври, 2012 (Редактирано) Щото не си наясно какво прави пружината и какво прави амортисьора,свали си пружините, остави колата само на амортисьори и пак ще си говорим. Редактирано 3 Октомври, 2012 от Player101 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #8 Отговорено 4 Октомври, 2012 Сложи си гумени тампони между навивките на пружината, които да не позволяват да се свиват при натоварване.Ето го твоето решение, отвиваш в ем комплекти или другадеи и си пазаруваш тампони за пружините около 4лв на бр по 3 на пружина е ти ги 24лв Слагаш и забравяш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
enchev87 59 #9 Отговорено 5 Октомври, 2012 А след монтаж на тези тампони ще се промени ли возията (мекотата) на колата. Имам предвит да не тръгне да вози като голф , че аз съм си много доволен от возията на сивика,моята е хеч ама както казва колегата, 2ма, 3ма с багаж и съм готов да излитам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dufosvti2 303 #10 Отговорено 5 Октомври, 2012 (Редактирано) тези тампони са наи голямата глупост,която моjе да роди булг.мозак.за кратко време,след слагането на тез тампони пруjините се изкривяват.има си фтулки,които се монтират след 4а6ката на амортесиора и така се повдига леко,3-4 см.колкото е необходимо.заварени 6арнири и тем подобни.....много сме изобретателни.винаги ре6ението не е окон4ателно и вoди дo последствия Редактирано 5 Октомври, 2012 от dufosvti2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове