Jump to content
LionHeart

Работа в чужбина

Recommended Posts

Здравейте колеги, след доста размисли доведени от доста разочарования..реших да потърся работа в чужбина и по-конкретно в Англия например. Рових, търсих, четох и уви..попаднах на 2-3 агенции, уж със чисто реноме към които смятах да се обърна, но след като видях мнения и отзвуци за тях се отказах, имената им са: "Конкордия", "Вива UK" и "Анонс". Та самото ми запитване е ако има някой който е пътувал и е останал доволен от обещаното, или просто има мнение или опит по въпроса нека сподели и да бъдем полезни и за други които са във същото положение. Благодаря предварително. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се замислям за нещо такова колега, ако някой сподели информация ще съм благодарен. ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно въпросните конкордия не ги препоръчвам на никого.По несериозна фирма не бях срещал.Първи курс исках да замина на бригада в Англия, и ходих подадох си документи, мина ми интервюто в фирмата им и всичко беше наред.От време на време се обаждах и ходех да проверявам какво става.В крайна сметка не ме взеха.Викам си окей, догодина.Станах 2 курс отивам пак в кондкордията, подавам си отново документи и всичко минава по вода, с изречението " да ще ви се обадиме" минаха се няколко месеца, и почнах пак да ходя да проверявам какво става.Накрая ми излезоха с номера че пак няма да се получи нищо.Вдигнах скандал в фирмата, как така 2 години искам да замина със скапаната им фирма, и не става.Кое е проблем та не мога да замина?Какви са скапаните изисквания да отида да работя там.Да съм стар не съм-на 22 съм.Да съм слаб -не съм, мога много да работя и какво ли още не.В крайна сметка не я препоръчвам на никого тази сбирщина от кретени работещи в фирмата конкордия.Не казвам че и при вас това ще стане.Просто нямаше от каде да взема пари за щатите, и исках да ходя 1 година в UK, и после да отива и в USA.И сега стана така, че завърших редовното си обучение и никаде не можах да отида.Затова сега търся програми в който да може ходят и младежи който не са редовно обучение.Дано съм бил полезен на някого :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, мога да ти препоръчам човек, който се занимава точно с това: Петър Митев, от Свищов е! Работи с хопс. В момента има инфо на сайта му: ssfaw... виж го в гооглето :-) аз съм пътувал 2 пъти с него и съм доволен. Ако не се лъж сега има записване за края на тази и нач. на другата година. С него можеш да заминеш, дори да не си студент.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако става въпрос за бригада ви препоръчвам да се насочите към САЩ, в УК експлоатацията е зверска наистина имам познати, които ходиха, изкараха си парички и са доволни, но ги скъсаха от работа. Не че в САЩ няма да ви скъсат, но ще изкарате по-добри пари. Проблемът е, че за САЩ самолетните билети са доста по-скъпи и ако не си намерите втора работа ще сте на 0 или на загуба според зависи от работата де. Ако може да си изкарате разрешително за Англия и знаете езика добре ще си намерите прилична работа като стартовата заплата е 6 паунда на час, работите по 40 на седмица по закон. Ако шефът ви е пич може и повече, но не е препоръчително. 6 на час за най-зле платените под тази сума няма как да паднете, имам приятели, които доколкото знам разнасяха вестници с бусчета и изкарваха около 1500 на месец. Като цяло бригадите в УК се ограничават до бране на ягоди за други не съм чувал и най-странното стригане на овце, колкото и смешно да звучи. За такива съм чувал, не казвам, че няма и други варианти. Ако имате някакви въпроси за живота там и т.н. пишете на лични, ще се радвам да помогна с каквото мога. Успех! :)

Редактирано от Накура Микаца

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези фирми само ще ти вземат парите и след това ако си на 0 ще е добре ;) Ходил съм няколко пъти в UK на бригади но сам съм се свързвал с фермите и не съм плащал на никой.Всички които бяха дошли с тези или други фирми бяха яко набутани.Не си давайте парите по фирми.Преди като имаше визи беше в пъти по добре сега е доста по трудно а и заплащането не е на ниво.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях в UK 2011, заминах с Конкордия- ukbrigade.com, по спомени всичко + 100 паунда джобни ми дойде към 1100-1200 лв, парите си ги върнах(спестих) на първите 25-30 дни, работата е доста тежка, поне първия месец, после се свиква, а и все пак отиваш с идея да работиш яко и да си искараш парички. За мен компанията е коректна, от гледна точка на това да ти вземат парите и да те прецакат после- това няма как да стане. Иначе условията на живот малко се разминават с това което казват, но всичко си е до късмет, до това в коя ферма ще попаднеш. А до това дали ще ти се обадят за оферта, зависи какво впечатление ще им направиш на самото интервю. Ако си решил да пробваш с тях, е хубаво възможно най-скоро да подадеш документите за участие, това ще ти осигури по-ранна дата за въпросното интервю и съответно по-голям шанс за заминаване.Могат да заминат и НЕ студенти, просто има разлика в стойността на данъците които удържат и после връщат Успех :)

Редактирано от Mad`Head

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@galev_90Колега, кофти се е получило при теб, но не вини фирмата посредник. Истината е че местата за Англия последните години са по-малко от желаещите да заминат. Доста приятели гласящи се за Англия накрая не заминаха никъде (не само тези които се опитаха с Конкордия). Плюс това фермите в обединеното кралство избират работниците си. В смисъл ако не са те харесали на интервюто, Конкордия нищо не може да направи. Отделно гледат да наемат "стари кучета" които са ходили и са издържали минали години (демек са се доказали че няма да напуснат работното място от презорване УЖ. Това им е логиката). Просто е трудно да се намърдаш в този кръговрат. Миналата година аз и още 2-ма приятели заминахме точно с тази фирма, но за УСА. Единия искаше да си смени полета и само писа на фирмата - те оправиха нещата. Тази година замина с Cooltravel да си пробва късмета и пак искаше да си смени билета но му казаха че трябва сам да се оправя директно с авиокомпанията. Дори когато урагана Ирен мина през нас пратиха на всички мейл да пишат добре ли са (колко са чели отговорите е друг въпрос, но все пак...) Така че само добри думи мога да кажа за Конкордия. За другите 2 посочени фирми не мога да изкажа компетентно мнение.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки си има собствено мнение.Аз моето съм го написал.Празни приказки не съм писал.Просто кофти е да нямаш откъде да земеш пари за щатите, и да искаш да отидеш да изкараш пари в англия и на следващата година с тия пари да заминеш за щатите.След като 2 години не искаха да ме вземат така се получи че завърших и сега магистратурата ми е задочно, и се простих с щатите.Навсякъде искат да си редовно.Като толкова претендират за изисквания да сложат един плакат с такива.Височина ...Килограми...Години...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
http://www.bbc.co.uk/news/business-19756137Това показва какво е отношението на Българи и Румънци в Англия. Само споделям, там съм бил само като турист, но съм склонен да вярвам на видеото.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...