LionHeart 6 #1 Публикувано 23 Септември, 2012 Здравейте колеги, след доста размисли доведени от доста разочарования..реших да потърся работа в чужбина и по-конкретно в Англия например. Рових, търсих, четох и уви..попаднах на 2-3 агенции, уж със чисто реноме към които смятах да се обърна, но след като видях мнения и отзвуци за тях се отказах, имената им са: "Конкордия", "Вива UK" и "Анонс". Та самото ми запитване е ако има някой който е пътувал и е останал доволен от обещаното, или просто има мнение или опит по въпроса нека сподели и да бъдем полезни и за други които са във същото положение. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ToNeV 0 #2 Отговорено 24 Септември, 2012 И аз се замислям за нещо такова колега, ако някой сподели информация ще съм благодарен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galev_90 47 #3 Отговорено 27 Септември, 2012 Относно въпросните конкордия не ги препоръчвам на никого.По несериозна фирма не бях срещал.Първи курс исках да замина на бригада в Англия, и ходих подадох си документи, мина ми интервюто в фирмата им и всичко беше наред.От време на време се обаждах и ходех да проверявам какво става.В крайна сметка не ме взеха.Викам си окей, догодина.Станах 2 курс отивам пак в кондкордията, подавам си отново документи и всичко минава по вода, с изречението " да ще ви се обадиме" минаха се няколко месеца, и почнах пак да ходя да проверявам какво става.Накрая ми излезоха с номера че пак няма да се получи нищо.Вдигнах скандал в фирмата, как така 2 години искам да замина със скапаната им фирма, и не става.Кое е проблем та не мога да замина?Какви са скапаните изисквания да отида да работя там.Да съм стар не съм-на 22 съм.Да съм слаб -не съм, мога много да работя и какво ли още не.В крайна сметка не я препоръчвам на никого тази сбирщина от кретени работещи в фирмата конкордия.Не казвам че и при вас това ще стане.Просто нямаше от каде да взема пари за щатите, и исках да ходя 1 година в UK, и после да отива и в USA.И сега стана така, че завърших редовното си обучение и никаде не можах да отида.Затова сега търся програми в който да може ходят и младежи който не са редовно обучение.Дано съм бил полезен на някого Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasko_esi 22 #4 Отговорено 27 Септември, 2012 Колега, мога да ти препоръчам човек, който се занимава точно с това: Петър Митев, от Свищов е! Работи с хопс. В момента има инфо на сайта му: ssfaw... виж го в гооглето :-) аз съм пътувал 2 пъти с него и съм доволен. Ако не се лъж сега има записване за края на тази и нач. на другата година. С него можеш да заминеш, дори да не си студент. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Накура Микаца 72 #5 Отговорено 28 Септември, 2012 (Редактирано) Ако става въпрос за бригада ви препоръчвам да се насочите към САЩ, в УК експлоатацията е зверска наистина имам познати, които ходиха, изкараха си парички и са доволни, но ги скъсаха от работа. Не че в САЩ няма да ви скъсат, но ще изкарате по-добри пари. Проблемът е, че за САЩ самолетните билети са доста по-скъпи и ако не си намерите втора работа ще сте на 0 или на загуба според зависи от работата де. Ако може да си изкарате разрешително за Англия и знаете езика добре ще си намерите прилична работа като стартовата заплата е 6 паунда на час, работите по 40 на седмица по закон. Ако шефът ви е пич може и повече, но не е препоръчително. 6 на час за най-зле платените под тази сума няма как да паднете, имам приятели, които доколкото знам разнасяха вестници с бусчета и изкарваха около 1500 на месец. Като цяло бригадите в УК се ограничават до бране на ягоди за други не съм чувал и най-странното стригане на овце, колкото и смешно да звучи. За такива съм чувал, не казвам, че няма и други варианти. Ако имате някакви въпроси за живота там и т.н. пишете на лични, ще се радвам да помогна с каквото мога. Успех! Редактирано 28 Септември, 2012 от Накура Микаца Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fly-boy 91 #6 Отговорено 28 Септември, 2012 Тези фирми само ще ти вземат парите и след това ако си на 0 ще е добре Ходил съм няколко пъти в UK на бригади но сам съм се свързвал с фермите и не съм плащал на никой.Всички които бяха дошли с тези или други фирми бяха яко набутани.Не си давайте парите по фирми.Преди като имаше визи беше в пъти по добре сега е доста по трудно а и заплащането не е на ниво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ATMV 108 #7 Отговорено 28 Септември, 2012 (Редактирано) Аз бях в UK 2011, заминах с Конкордия- ukbrigade.com, по спомени всичко + 100 паунда джобни ми дойде към 1100-1200 лв, парите си ги върнах(спестих) на първите 25-30 дни, работата е доста тежка, поне първия месец, после се свиква, а и все пак отиваш с идея да работиш яко и да си искараш парички. За мен компанията е коректна, от гледна точка на това да ти вземат парите и да те прецакат после- това няма как да стане. Иначе условията на живот малко се разминават с това което казват, но всичко си е до късмет, до това в коя ферма ще попаднеш. А до това дали ще ти се обадят за оферта, зависи какво впечатление ще им направиш на самото интервю. Ако си решил да пробваш с тях, е хубаво възможно най-скоро да подадеш документите за участие, това ще ти осигури по-ранна дата за въпросното интервю и съответно по-голям шанс за заминаване.Могат да заминат и НЕ студенти, просто има разлика в стойността на данъците които удържат и после връщат Успех Редактирано 28 Септември, 2012 от Mad`Head Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Трънчо 275 #8 Отговорено 29 Септември, 2012 @galev_90Колега, кофти се е получило при теб, но не вини фирмата посредник. Истината е че местата за Англия последните години са по-малко от желаещите да заминат. Доста приятели гласящи се за Англия накрая не заминаха никъде (не само тези които се опитаха с Конкордия). Плюс това фермите в обединеното кралство избират работниците си. В смисъл ако не са те харесали на интервюто, Конкордия нищо не може да направи. Отделно гледат да наемат "стари кучета" които са ходили и са издържали минали години (демек са се доказали че няма да напуснат работното място от презорване УЖ. Това им е логиката). Просто е трудно да се намърдаш в този кръговрат. Миналата година аз и още 2-ма приятели заминахме точно с тази фирма, но за УСА. Единия искаше да си смени полета и само писа на фирмата - те оправиха нещата. Тази година замина с Cooltravel да си пробва късмета и пак искаше да си смени билета но му казаха че трябва сам да се оправя директно с авиокомпанията. Дори когато урагана Ирен мина през нас пратиха на всички мейл да пишат добре ли са (колко са чели отговорите е друг въпрос, но все пак...) Така че само добри думи мога да кажа за Конкордия. За другите 2 посочени фирми не мога да изкажа компетентно мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galev_90 47 #9 Отговорено 29 Септември, 2012 Всеки си има собствено мнение.Аз моето съм го написал.Празни приказки не съм писал.Просто кофти е да нямаш откъде да земеш пари за щатите, и да искаш да отидеш да изкараш пари в англия и на следващата година с тия пари да заминеш за щатите.След като 2 години не искаха да ме вземат така се получи че завърших и сега магистратурата ми е задочно, и се простих с щатите.Навсякъде искат да си редовно.Като толкова претендират за изисквания да сложат един плакат с такива.Височина ...Килограми...Години... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barabasko 0 #10 Отговорено 1 Октомври, 2012 http://www.bbc.co.uk/news/business-19756137Това показва какво е отношението на Българи и Румънци в Англия. Само споделям, там съм бил само като турист, но съм склонен да вярвам на видеото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове