626 410 #1 Публикувано 13 Септември, 2012 Здравейте колеги, имам следния проблем. Колата е Сивик 5 ген. D13b2 95г., когато е взех преди 2-3 месеца че и още от преди уреда на таблото показващ нивото на бензина ми стои все до горе (пълен резервоар), а всъщност в колата има 10/20 лева заредено гориво. Понякога през седмица две уреда се оправя за 10/20 секунди и ми показва всъщност колко имам в резервоара и после пак скача догоре. Вчера свалих таблото и забелязах няколко разхлабени намотки на самия уред, иначе всичко си беше запоено нямаше скъсани връзки. Зглобих всичко по обратния ред дадох на контакт и стрелката падна малко над чевеното и си казах - "УУУрааа оправи се" днес запалих и стрелката пак скочи догоре. Според вас този проблем в таблото ли е? или трябва да търся проблема назад към резервоара? Аз самия се надявам проблема да идва от таблото и ако наистина е така с радост ще си взема едно ново, но първо реших да се допитам до вас. Благодаря на отзовалите се!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #2 Отговорено 17 Септември, 2012 Мисля че проблема е в електронната част на уреда на таблото ти, защото откъм помпата ти имаш само поплавък и кабел, който ти дава сигнала. А що понякога ти изкарва верни стойности, най-вероятно проблема е в таблото. Надявам се да съм помогнал, защото не ми се вярва поплавъка веднъж да работи, веднъж не, а и по пътя на логиката ако спре да дава сигнал стрелката ти ще падне до долу. Другия вариянт е да окъсява някъде, но това е японски автомобил, те рядко имат проблеми с тоците Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
626 410 #3 Отговорено 18 Септември, 2012 благодаря за отговора колега, отдавна чакам някой да ми пише утре ще ми донесат едно табло за проба и ще видя какво ще стане, тогава пак ще пиша как съм решил проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #4 Отговорено 26 Септември, 2012 Какво стана с таблото колега? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
626 410 #5 Отговорено 26 Септември, 2012 Взех едно табло от един пич от Николаевград, сложих го тръгна както трябва, но светеше червено и на места доста слабо и взех от двете табла да правя едно. Разменях уредих майсторих и накрая и бензина и темп. на водата скочиха догоре и викам не ...бах му мамата и днеска ходих до един колега Bat_boiko от Ст. Загора, човека ми искара ново табло пробвахме го, всички уреди си работеха, проверихме и кабелите които отиват към резервоара, всичко беше наред и сега имам 2 излишни табла в гаража, но много се кефя че всичко е наред Поздрави и дано да нямате като моят проблем, че заради един уред на таблото хвърлих пари колкото да заредя един резервоар Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #6 Отговорено 26 Септември, 2012 Трябваше да потърсиш още малко помощ, щях да ти кажа че има едни кондензаторчета, които най-често дават проблемите с уредите нищо колега, сега поне си имаш резервни части, като повечето от нас Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове