ivo_shogun 4 #1 Публикувано 9 Септември, 2012 Здравейте колеги! Нека опиша проблема от самото начало отпреди 2 седмици.Когато завъртя ключа на контакт се случва всичко което трябва - системата си прави чек, бензиновата помпа се чува да работи, светлините по таблото си угасват, както трябва и когато опитам да запаля стартера не може да завърти хубаво, за да запали и се чува как прави некви опити да завърти но не може. Четох из форума доста теми и си казах четки на стартера.Разглобих го и видях - двете четки бяха свършили.Купих си нови смених ги монтирах и готово.Всичко беше ок, пали от раз ама довчера. Същия проблем. Бутнах я но запали много трудно. Разглобих стартера за да огледам нещо да не се разпоило по сменените четки,но всичко изглеждаше добре. Сглобих, завъртам ключа, но вече помпата не се чува,чека пресватва чувайки се как "цъка" за по-малко от секунда, зелената лампа за имобилайзера си угасва, но дотук - нищо, нито подава контакт към стартера нищо. Пробвах с друг акумулатор пак същата работа. На бутане колата пали трудно, но като запали си работи нормално. Чека показва грешка 8 (според мен - 8 кртаки мигания, а отделно и 17, която е датчика за скоростомера, който отказа преди време пак докато я палих в движение). Тази грешка 8 доколкото разбрах от кодовете е TDC - top dead centre sensor , но това ли е причината като завъртя ключа от контакт към следващата стъпка-"палене" да не се случва нищо! Малко се улях в описанието, но се опитах да обясня подробно проблема! Благодарен съм ви за всеки съвет или предположение за разрешаването на проблема! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivo_shogun 4 #2 Отговорено 9 Септември, 2012 Забравих да кажа - колата е сивик 6та 96г. 1,6 втек d16y2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fast_ghost 31 #3 Отговорено 9 Септември, 2012 Колега случайно да имаш аларма? Провери ли всичко маси дали са добре затегнати? Може да има хлабава връзка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivo_shogun 4 #4 Отговорено 9 Септември, 2012 алармата е изключена от 3г. и досега не е правила проблем! Къде да търся основните маси които да проверя! Ако някой ме насочи ще съм благодарен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fast_ghost 31 #5 Отговорено 9 Септември, 2012 има една от капака на главата за купето отпред до фара.Друга има вързана за десния рог. като застанеш пред колата от лявата страна единия край е хванат за скоростната кутия другият е за колата. МАй че беше до тампона кякъде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivo_shogun 4 #6 Отговорено 9 Септември, 2012 благодаря ти! утре ще го проверя. Други идеи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове