barabasko 0 #1 Публикувано 2 Септември, 2012 Здравейте, от 5 дни вече съм собственик на Сивик Аеродек D14Z4 и имам един такъв въпрос. Този мотор има ли тази функция да не харчи гориво когато караш по инерция и си на скорост, тъй като знам за по-новите че го имат но този е по-стар и не съм сигурен Благодаря предварително ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #2 Отговорено 2 Септември, 2012 Няма как да караш по инерция и в същото време да си на скорост Предполагам имаш предвид когато си на скорост с НЕ натиснат педал на газта ( т.е. моторна спирачка ). Да когато си на скорост и не си натиснал газта когато колата е над 1500-1700 оборота ( не съм сигурен точно, ако някой знае точно колко нека каже ) колата харчи 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SR-71 125 #3 Отговорено 2 Септември, 2012 Честито колега! Желая ти безаварийни километри с Аеродек-а. По отношение на разхода на гориво в случаите, когато се движиш на някаква предавка, без да си натиснал педала на газта - както каза колегата в по-горния пост, притока на гориво се прекратява. Това се прави с цел подобряване на горивната икономичност и от екологични съображения. Праговата стойност на честотата на въртене на коляновия вал на двигателя /при движение на някаква предавка и притворена дроселова клапа/, до достигане на която се спира притока на гориво е различна за различните двигатели - напр. за D14A7, D14A8, D16B2 e 990 об/мин, за d15z8 e 1050 об/мин, за B18C4 e 1100 об/мин. Предполагам, че и за твоя двигател тази стойност ще е около 1000 об/мин. Точната стойност може да определиш и сам - усеща се придърпване в момента, в който се възобнови подаването на гориво. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barabasko 0 #4 Отговорено 2 Септември, 2012 Благодаря ви за бързите отговори! Още по-добре за икономичността на колата. Хондата е наистина невероятно завършен автомобил! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #5 Отговорено 3 Септември, 2012 Полезна информация,сега ми стана ясно какво е това придърпване ,малко преди да сваля на по-ниска при вземането на един 90 градусов завой по маршрута ми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове