Jump to content
barabasko

Разход когато си на скорост?

Recommended Posts

Здравейте, от 5 дни вече съм собственик на Сивик Аеродек D14Z4 и имам един такъв въпрос. Този мотор има ли тази функция да не харчи гориво когато караш по инерция и си на скорост, тъй като знам за по-новите че го имат но този е по-стар и не съм сигурен :) Благодаря предварително !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да караш по инерция и в същото време да си на скорост :DПредполагам имаш предвид когато си на скорост с НЕ натиснат педал на газта ( т.е. моторна спирачка ). Да когато си на скорост и не си натиснал газта когато колата е над 1500-1700 оборота ( не съм сигурен точно, ако някой знае точно колко нека каже ) колата харчи 0 ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега! Публикувано изображение

Желая ти безаварийни километри с Аеродек-а.

По отношение на разхода на гориво в случаите, когато се движиш на някаква предавка, без да си натиснал педала на газта - както каза колегата в по-горния пост, притока на гориво се прекратява. Това се прави с цел подобряване на горивната икономичност и от екологични съображения. Праговата стойност на честотата на въртене на коляновия вал на двигателя /при движение на някаква предавка и притворена дроселова клапа/, до достигане на която се спира притока на гориво е различна за различните двигатели - напр. за D14A7, D14A8, D16B2 e 990 об/мин, за d15z8 e 1050 об/мин, за B18C4 e 1100 об/мин. Предполагам, че и за твоя двигател тази стойност ще е около 1000 об/мин. Точната стойност може да определиш и сам - усеща се придърпване в момента, в който се възобнови подаването на гориво.

Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за бързите отговори! Още по-добре за икономичността на колата. Хондата е наистина невероятно завършен автомобил!Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Полезна информация,сега ми стана ясно какво е това придърпване ,малко преди да сваля на по-ниска при вземането на един 90 градусов завой по маршрута ми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...