Rumen 2 #1 Публикувано 31 Август, 2012 Здравейте,не знам на кого да се ядосвам, на некадърни майстори или на калпави части. Тази година март месец смених задни тампони, пружини и амортесиоьори (тампони от Бултрако, амортесьори - KAYABA,и пружини от Сивик седан че моите бяха омекнали а съм с метан). След това раглаж на преден и заден мост и всичко е ОК. Началото на май усетих че нещо започна да вие отзад и разбрах че е заминала задна лява лагер главина. Оригиналната е NTN но не намерих такава и взех NAKAMOTO от човек който продава японски авточасти. За близо 10000 км пак чувам виене отзад и викам сигурно е отишла другата главина. ДА АМА НЕ същата пак стърже. Айде още пари и си взех NTN. Та въпроса ми е лагер-главината ли е фалшива или може да не са направили реглажа на задницата както трябва и затова да троши главината все от лявата страна.Забравих да кажа Хондата е Сивик 98г., японка с двиг D14A4, преди фислифта (без възд. възглавници и ABS)Ако някой има впечатления от тази марка NAKAMOTO нека да сподели.Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hinev 1 #2 Отговорено 31 Август, 2012 Здравейте,не знам на кого да се ядосвам, на некадърни майстори или на калпави части. Тази година март месец смених задни тампони, пружини и амортесиоьори (тампони от Бултрако, амортесьори - KAYABA,и пружини от Сивик седан че моите бяха омекнали а съм с метан). След това раглаж на преден и заден мост и всичко е ОК. Началото на май усетих че нещо започна да вие отзад и разбрах че е заминала задна лява лагер главина. Оригиналната е NTN но не намерих такава и взех NAKAMOTO от човек който продава японски авточасти. За близо 10000 км пак чувам виене отзад и викам сигурно е отишла другата главина. ДА АМА НЕ същата пак стърже. Айде още пари и си взех NTN. Та въпроса ми е лагер-главината ли е фалшива или може да не са направили реглажа на задницата както трябва и затова да троши главината все от лявата страна.Забравих да кажа Хондата е Сивик 98г., японка с двиг D14A4, преди фислифта (без възд. възглавници и ABS)Ако някой има впечатления от тази марка NAKAMOTO нека да сподели.БлагодаряЗдрасти колега , според мен идва тежеста в повече от метановата ти бутилка . Относно за лагерите горещо ти препоръчвам НТН Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rumen 2 #3 Отговорено 31 Август, 2012 Аз карам на метан от 5 год. и не съм сменял нищо а сега за 4 мес (10 000км) два пъти, не е в това проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #4 Отговорено 31 Август, 2012 С новия лагер няма да имаш проблеми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rumen 2 #5 Отговорено 31 Август, 2012 По принцип искам да слагам такава част каквато съм свалил.Обаче понякога е адски трудно да си намериш. За предните лагери търсих 2 седмици докато си намеря точно същия NTN. Когато обикалях да ги търся по ул. Цар Симеон всеки ми обясняваше какъв има и за колко ще го продаде. Аз им казвам че искам само NTN, а те ми казват - Като искаш такива върви си ги купи от Япония. Тук гледат да ти продадат нещо си а това, че за нищо не става и ще го смениш след 6 мес. не ги интересува. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Soichiroo 80 #6 Отговорено 31 Август, 2012 Така е колега ,затова си поръчвай части само от колегите които правят поръчки от чужбина за оригинални части и ще си сигурен че всичко е ок.А попринцип за NAKAMOTO мога да ти кажа взимал съм преди две години комплект гарнитури + тази на главата + сегменти за едно Daihatsu което сега е на около 20 000 и все още проблеми с тези части нямам да не чуе дявола.До колкото знам са оригинални японски. http://www.nakamoto.com.tw/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #7 Отговорено 31 Август, 2012 (Редактирано) А трябваше да потърсиш по магазините за лагери.Има един магазин за лагери и предлагат NTN, намира се в София на 4км ето сайт http://www.lageri.net/ От там съм взимал какви ли не лагери за хондата. Едното момче което работи там кара 6ген и е фен А иначе в аутохит предлагат също този лагер. Редактирано 31 Август, 2012 от kalos Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rumen 2 #8 Отговорено 31 Август, 2012 Благодаря за информацията. Дано вече да не ми трябва, но ще я споделя и познати които имат Хонди да знаят и те. Относно поръчките - аз карам по 2000км на месец и не мога да чакам 1-2 седмици за части. Много ми се иска като си купя нещо да знам че е добро или че е фалшиво. За това NAKAMOTO дадох 120 защото алтернативата ми беше ITN (за което знам че е боклук) и реших че е добро. Да ама сега гледам главината и на нея има само един едиствен номер (JB-HUB008-49-TW) който не ми излиза в сайта на NAKAMOTO. Може да "минало покрай тази марка". Пиша да знае някой друг да не се прецака със 120лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DidakaDimitrov 0 #9 Отговорено 29 Юли, 2015 (Редактирано) Здравейте колеги , и на мен ми се налага смяна на Лагер Главина задни . Моля за ОЕМ номер или някакъв каталожен с който мога да разровичкам и открия доставчик . Чувал съм че марка SNR са с NSK лагери . Ако има колега който е в час да драсне 2 реда С Хонда Сивик 4-та ген 1989 д15б2 съм отзад барабани Редактирано 29 Юли, 2015 от DidakaDimitrov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #10 Отговорено 30 Юли, 2015 Да бе, с гаиката ще прецакаш лагера, тва да не е главина на голф Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове