Jump to content
sharpbg

Проблем с Алармата и централното

Recommended Posts

Здравейте първо искам да се извиня за грубата грешка в заглавието и да помоля да бъде оправена с "АЛАРМАТА" не видях опция за редакция на заглавието, а сега към темата. Имам проблем с консумацията на ток, колата е до болка познатия civic 5 hatch d15b2, и така проблема се изразява в следното когато взех колата алрмата работеше, но не заключваше вратите, т. е. Натискам си копчето на дистанционното колата отчита, че заключва мига си и подава сигнал, но греда вратите отключени. Лостчетата на вратите от вътре не се движеха това ме наведе на мисълта, че са клеасали изкарах корите почистих от прахоляк и мрасотия и напръсках механизмите с ВД 40 ефекта беше като нови с един пръст се движат лостчетата вече и алармата си заключва идеално. Проблемат идва от там, че когато искам да заключа с ключа от шофиорската врата си работи централното, но от пасажерската- не тоест не отлючва/заключва шофиорската през пасажерската, някой ще каже ами карай само на аларма без ключ добре ама, като я оставя на аларма дори да не е включена и за 5 дни не беше карана бях в болница влизам да си я препаля и о ужас няма ток дори таблото да светне CD – то и ти е директно свързано мерихме го но не харчи на изгасена кола плафоните не светят, ума ми не стига от каде какво. Отечката е 60 mA , съмнява ме само тази аларма, но се чудя трябва ли да има оделен акумолатор за нея от настройките ли е и аз не знам алармата е Delta еи точно такава: http://www.onlinetrading.bg/files/imagecache/productimage/files/DSC00022.png

 

Като откача клеймата на акумолатора и 10 дни да стой има ток да те убие постой ли 2-3дни без каране и свързана с акумулатора и проблем.

 

Първа кола ми е не съм се занимавал с такива неща помагайте колеги ще съм ви много благодарен.

Редактирано от sharpbg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По това което си написъл за централното-управлението е в шофьорската врата и тя е управляващата ,нормално е да не можеш да отключиш др врата от пасажерската :) а за алармата просто отиди на майстор да ти каже от къде точи ток или ако инаш уред сам измери напрежението в модула на алармата ти не е сложно никак ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,този проблем се решава по следния начин: взимаш един мултицед включваш го да мери прав ток откачаш едната клема на акумолатора и го свързваш последователно виждаш показанието и започваш първо намираш къде ти е алармата и изваждаш буксата ако има голямо разминаване във стойностите на измерения ток значи проблема е в алармата.После извади и буксата на CD-то и виж пак показанието на уреда.Така най-лесно ще разбереш от къде идва консумацията на ток.П.С 60 мА консумация не е малко и е достатъчно да събори акумолатора!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вадих буксата не е от CD 100% въпреки, че е свързано директно, остана алармата добре, като е от алармата какво да направя да се оправят нещата на майстор - алармаджия или...Някакви други идей, къде да проверя и какво да правя освен модула то и него да проверя в случай, че има отечка от алармата пак майстора ще е единствения спасител в предвид моето невежество по въпроса с алрмите.

Редактирано от sharpbg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако ти се пътува до добрич ще ти кажа къде да отидеш при колега от форума и за него мога да ти кажа че е много на ТИ с алармите и тоците и то МНОГО специално на хонда :) ако искаш координати пиши ЛС като не разбираш по добре не пипай че и аз така навремето пипах и бая релета и бушони ми казаха чао :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...