iordanov 3 #1 Публикувано 12 Август, 2012 Здравейте !Имам следният проблем с моят автомобил - Хонда сивик с двигател , D15B2 без АВS с предни дискови спирачки и задни барабани.Когато автомобила е стоял известно време в покой , повече от три четири часа и по-време на движение натисна педала на спирачките ,първите няколко натискания /около 4-5бр./ задействат първо задните колела който веднага блокират /веднъж вече се завъртях при натискането в един завой/ Направи ми впечатление че като се натисне няколко пъти педала започват да действат първо спирачките на предните колела . Това е независимо от положението на автомобила/ натоварен ,по нагорнище или спускане / Уточнявам че съм обезвъздушил спирачната система ,предните накладки с дисковете са нови както и задните накладки . Педала не потъва и е твърд .Очаквам да получа съвети за да отстраня проблема . Предварително Ви ,благодаря на всички ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #2 Отговорено 12 Август, 2012 Или не си обезвъздушил както трябва, или е дошло време разделно със спирачната помпа .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iordanov 3 #3 Отговорено 12 Август, 2012 Или не си обезвъздушил както трябва, или е дошло време разделно със спирачната помпа .. Защо ? След като напомпа спирачките започват да работят както трябва .Спирачната помпа подава едно налягане .Аз не исках да бързам с моите предположения за да не Ви подвеждам с мнението си .Но си мислех дали не е от клапана - който разпределя налягането по колелата / но немога да намеря разрез на него за да видя начина му на действие / . Или от задните спирачни цилиндри които да имат някаква защита за налягане която да отказва да сработва / такива цилиндърчмета има по френските автомобили/. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове