Jump to content
Светославов

АВТОМОБИЛНИТЕ КАТАСТРОФИ СА СВЕТОВЕН ПРОБЛЕМ

Recommended Posts

Документален филм - България 2012 г.Автомобилните катастрофи са Световен Проблем.Филмът е представен в 2 части. Отделете от безценното си време и гледайте новия български документален филм " Духовен Апокалипсис" - "Автомобилните катастрофи са Световен Проблем"--- тук можете да видите 1-вата част на филма:[/b]

Отделете от безценното си време и гледайте новия български документален филм " Духовен Апокалипсис" - "Автомобилните катастрофи са Световен Проблем"--- тук можете да видите 2-та част на филма: http://www.youtube.com/watch?v=Kn3s6OFY ... r_embeddedСпоред статистиките на Световната Здравна Организация всяка година, в резултат на пътно-транспортни произшествия, по света загиват над / 1 300 000 / ЕДИН МИЛИОН И ТРИСТА ХИЛЯДИ ЧОВЕКА.Автомобилните катастрофи са една от основните причини за инвалидност, между тридесет и петдесет милиона са ранените всяка година. Пътнотранспортните произшествия са основна причина за смъртност при млади хора на възраст между 10 и 24 години. В световен мащаб, финансовите загуби възлизат на / 520 000 000 000 / петстотин и двадесет милиарда долара годишно.Автомобилните катастрофи са Основна Причина за преждевременна смърт при хората. Изминали са 116 години от първия смъртен случай при ПТП и все още няма решение на този Световен Проблем. Много хора по света не осъзнават сериозността на този проблем и не разбират причините, които водят до смъртни инциденти с моторни превозни средства, защото катастрофата се случва за един миг, за 2/10-ти от секундата.Гледайте "Духовен Апокалипсис" въпреки тежките кадри, именно защото във филма се разбира, че преждевременната смърт при пътно-транспортни произшествия може да се случи на всеки един човек, независимо от материално-икономическия ни статус и длъжността, която заемаме в обществения живот.Ето защо след като изгледате този филм вие ще можете да проявите онази СПОДЕЛЕНА ОТГОВОРНОСТ към себеподобните си и към самите вас, която изисква от нас да СПАСИМ МИЛИОНИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ !!!Заедно можем да спасим милиони човешки животи, както и животите на нашите деца и близки, за да не съжаляваме, в случай, че се окажем в трагичен „смъртен" инцидент и да анализираме последствията от преждевременната, несвоевременна смърт, след като сме имали възможност да я избегнем !ВНИМАНИЕ: филмът е ограничен за бременни жени и лица под 16 години !!!Филмът се излъчва с образователна цел. Във филма е представено теоретично решение на Проблема с преждевременната смърт на хората при пътни произшествия. Благодаря Ви, че гледахте този филм !
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега , по-скоро първото видео е насочено към нас като шофьори.Втората част е малко като кратък урок по история за диктатори/инквизитори през различните епохи и аз не схванах какво общо има с концентрацията на пътя освен ако Цезар или Юстиниан не са карали Хонда ;) Много ми допадна предложението за дрегер вързан за стартера.Ако някой ден започне заводско вграждане в автомобилите според мен нито светлините през деня , нито автоматичните спирачки ще помагат толкова колкото това просто средство.Освен алкохола не трябва да подценяваме и умората и стреса.При един скандал дали вкъщи , на работното място или където и да е било ако седнем да шофираме също е много опасно и вероятността да стане ПТП е голяма.Ако всички караме по-спокойно , бъдем по-толерантни на пътя към всички участници в движението и не си правим експерименти на места не предназначени за това колко са ни бързи ламарините може би статистиките ще придобият по-друг вид.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от цялото видео разбрах че трбява да караме танкове.В края на 1ва част става въпрос за някакви капсули и тн..и е зле като изпълнение видео материала няма качество.. а и всички сме гледали сцени с катастрофи,ситуации и тн все пак няма шофьор който не е минал през БЧК. Съжалявам ако звуча песимистично, но с едно видео не можеш да промениш човек, има ги хора с по 5-6-7катастрофи и продължават да нямат глава на раменете си.Всеки се пази максимално,всеки си позволява рискове, тея клипове може да се пускат на деца,нали малко по-цензурирани от малки да се учат,а не да гледат батко си как сучи колата и да си мечтаят след 10години и те така да привличат внимание :) Нямам търпение да гледам 2рото видео-доверявам се на колегата от горния пост :)

Редактирано от TEHKO

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма е покъртителен!Гледах с нежелание,но не ми се и спираше.Серионо се замислям как трябва да карам......,но пък....не знам.повечето от жертвите просто си караха и някой им се натриса отгоре със 150км/ч.Луда работа.Никой не си мисли,че може точно той да е статистка,но трябва сериозно да се замислим.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен лично ме кара да помисля върху дефиницята за "добър шофьор". На пистата означава едно, по обществените пътища съвсем друго...

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и 2-те части. Не искам да коментирам – ясно е, първосигнално...

Д-р Св. Богданова го описа, какво да добавя?!

Липсва ни морал, етика, възпитание, култура, внимание, традиция, приемственост, смирение, желание, състрадателност...трудна комбинация. Просто сме консуматори, а времето и ежедневието е гадно, не предполага горецитираното, не стига за реакция, дори за размисъл...

Всички сме в трафика, кой по- добър или не.

Време е да мислим повече, докато шофираме; аз лично, като седна зад волана, изключвам за всичко освен пътя, къде успешно, къде не.

Тук няма да намериш фенове на изводите от показаното, май.:(

Редактирано от vesivanova

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...