Jump to content
Ivo Yurukov

Смяна на двигател на Civic 99г.

Recommended Posts

Здравейте искам да се консултирам тъй като реших да си сменя двигателя на колата моя е D14A8 и ми идва малко слабичък и искам да сложа нещо по мощно. Я ме посъветвайте какъв двигател ще пасне най добре и какво трябва да си купя освен двигателя за да мога да го сменя. И някой ако случайно има двигатели за продан или знае колко г/д ще ми струва смяната моля да ми помогне. Моята кола е Civic 6 ген. английска версия 5 врати с новата маска като на аеродека.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колега и аз тъка реших да направя.Намерих си 1,5 114хп за 400лв,но и мен ме интересува какви пари излиза смяната на двигателя.Някои ако може да помогне благодаря предварително! На мен ми обясниха ,че всичко отговаря и пулооските и скоростната кутия от d14.

Редактирано от Божидар90

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега и аз съм пред същата дилема. Карам Д14А4 японка и се чудя дали да не и хакна Д15З8 114 кончета от блуснатата ми англичанка. Дали ще паснат по-късите скорости от д14ката

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги намерих си един двигател 1.8 vtеc ще мога ли да го сменя моя с него. Чудя се дали захващането е по един и същ начин. Някой ако има представа да пише. Благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите, като искате повече мощност забравете за D15Z8 (1.5 114кс).. На англичанката ѝ трябва от B18C4 нагоре :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да ви попитам ако двигателя е от кола с десен волан а моята е с ляв има ли проблем? Казаха ми, че на ел инсталацията кабелите идват къси?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да ви попитам ако двигателя е от кола с десен волан а моята е с ляв има ли проблем? Казаха ми, че на ел инсталацията кабелите идват къси?

То и двигателя на десните волани е на обратно ;):D .Инсталацията е най малки проблем ,нали си имаш ,ще се преработи малко и готоу

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:D сега ще кажиш че и гумите са на обратно :D Да но моята инсталация е за 1.4 не знам дали ще стане за 1.8

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги да ви попитам радиаторите от D14A8 стават ли на B18C4? :) Благодаря предварително ако някой знае и помогне! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стават!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

стават ама имат разлика ;) ,на б сеия е по дебел .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А щом има разлика дали ще има проблем ако сложа на 1.8 от 1.4 ще загрява ли колата? Защото не знам сега да си купя ли радиатор или да ползвам моя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купи си.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги искам да се посъветвам отново с вас! Искам да попитам на моето купе за да сложа Б18Ц4 ще трябва ли да се преправя захващането на двигателя. Искам също да попитам на този двигател Б18Ц4 ми казаха че маслото се сменя на 5000 км. вярно ли е и какво е допостимото горене на масло? Защото ми казаха че Vtec си гори масло намерих двигател компресията на 3-те цилиндъра е 12,5 а на втори е 11,5 и е горял масло около 0,5л. на 5000 км това нормално ли е? Моля ви за помощ. Искам да питам и за майстор който може да ми я смени и цена. Колата която я гледах е ударена и е в Троян. По възможност майстора ако може да е в южна България(Пловдив най удобно). Благодаря ви предварително. Някой ако е правил такава смяна нека даде един тел или да пише за да се посъветвам. Това е моята кола http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11342199412333226&f1=details а това е която намерих http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11341920296614235&f1=details

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нещо, което да не може да стане Публикувано изображение

Намериш ли добър майстор, може и двигател от реактивен самолет да намести Публикувано изображение

Относно горенето на масло, няма такава кола, която да не гори.

0.5л на 5000 км е много добре. Миналият ден ровейки се из интернет попаднах на тема от форума на Опел.

Там излезна едно момче, на което кола му гореше 0.1л на 100 км Публикувано изображение Ти сам прецени колко ще гори на 1000 км, а какво да кажем до смяна на 10000 км Публикувано изображение

Двигателят Б18Ц4 си заслужава. Ще се повторя, но само си намери добър майстор Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги я кажете майстор който може да ми направи тази смяна. И някакъв тел за връзка с него за да попитам за цената. :) И ако може майстора да е около пловдив или около софия в краен случай.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги тампоните на двигателя дали ще ми станат на моята защото ми казаха че ще трябва даги преправям? И вярно ли е че се сменя на 5000 км. на Б18-ката? Благодаря ви. И се извинявам за купищата въпроси но не съм много на вътре с нещата. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...