Jump to content
westcoast5

Акорд 2004 2.2 cdti разход 12 градско нормално ли е ?

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Колеги замерих я тая кола за 100 км градско и ми излезе 12 литра нафта , а не съм карал над 1500 оборота и без да пускам климатик ! ? Нещо сериозно може ли да и е станало , защото я водят градско между 7-8 литра

Редактирано от westcoast5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Първо, не карай колата под 1500 об/м освен на първа и втора. Карай между 1500 и 2500 за оптимална икономия, това е кола с турбо - двигателя няма въртящ момент под тези обороти и карането е далеч от икономично. Мъчиш двигателя, натискаш повече педала, за да върви.Освен това как замерваш разхода?Ето виж моята кола колко харчи последните 2 години - градско съм минавал 8 само зимата, лятото с климатик и агресивно каране 7.5 е нормален разход:http://www.carspending.com/en/profiles/CarSpending/1-honda-accord-i-ctdi-executiveА съм докарвал разход 4.18 на дълъг път, с каране 70-100, никога не падам под 1500 оборота.

Редактирано от Veseliq

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не отварям нова тема питам тука , някой може ли да ми обясни как на този клип се вижда ясно ,че оборотите отиват до 5000 ?

мен едвам до 3800 някъде и спират

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът ти може да идва от няколко места,но едно от най-вероятните е дебитомера.Все пак трябва да се види и закачи с някаква диагностика защото на тази кола е трудно да и се направи диагностика чрез форума ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...